11 Kasım 2010 Perşembe

LİNÇÇİ tiyatrodunyasi.com'da eleştiri(!) yazmaya başlayan Dilek Öztürk, ya eleştirdiği(!) oyunun tarihini, yada 2. Dünya Savaşı'nın tarihini bilmiyor!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Can Törtop'un yönettiği(!) www.tiyatrodunyasi.com yazarı Dilek Öztürk


***


Irwin Shaw'un yazdığı, Coşkun Büktel tarafından dilimize çevrilen "Ölüleri Gömün" oyunu, ilk kez olarak 18 Nisan 1936 tarihinde, New York'taki "Ethel Barrymore Theatre"da oynandı.

İkinci Dünya Savaşı; 1939-1945 yılları arasında yapıldı!

LİNÇÇİ Can Törtop'un yönettiği LİNÇÇİ tiyatrodunyasi.com sitesindeki "çiçeği burnunda yazar" Dilek Öztürk'ün ilginç olmak için yoğun bir çaba harcadığını sandığımız yazısının dikenli yollarında dolaşmanızı hararetle öneririz! (HB)


***


-Gömülmeye Razı Olmayı Reddeden- Ölüleri Gömün!


Dilek Öztürk
11 Kasım 2010


(...)

Oyuna dair bir özet vermek niyetinde değilim. Zira gidenleriniz bilicektir ki oyun II. Dünya savaşı sırasında kaleme alınmış, dolayısıyla birçok "antiwar drama" gibi savaşı ve getirdiği yıkımı eleştiriyor. Şöyle ki savaş sırasında hayatını kaybetmiş 6 asker tam “alfabetik sıraya” göre gömülmek üzereyken mezarlarından fırlıyor ve “gömülmeye razı olmayı reddettiklerini” söylüyorlar. Bu yazıda benim derdim yoğunlukla içerikle değil de oyunun formuyla ilgili... Çünkü içeriğe söyleyecek bir lafımız yok, hepimiz biliyoruz ki “savaş pistir, kötüdür, tu kakadır.”

(...)

(Kaynak: tiyatrodunyasi.com)