4 Ekim 2010 Pazartesi

Bulunmaz Tiyatro (Oğuzcan Önver) da oradaydı!

Bulunmaz Tiyatro sanatçısı Oğuzcan Önver, fotoğrafın en sağındaki kişi


***


Oğuzcan Önver, bir yılı aşkındır Bulunmaz Tiyatro sanatçısı olarak yaşıyor. Çemberlitaş Anadolu Lisesi'nin üçüncü sınıfında okuyan Oğuzcan Önver, kendini sadece tiyatro sanatıyla sınırlamıyor.

Aynı zamanda, oyun, öykü ve şiir de yazan Oğuzcan Önver, bir de TUTKAL adlı bir roman yazdı. Yüz sayfayı aşkın bir oyluma sahip olan TUTKAL, içeriğine sinen Oğuz Atay, Sâdık Hidâyet, İvan Aleksandroviç Gonçarov, Franz Kafka ve daha birçok yazarın izdüşümüyle, şimdiden, berrak bir ırmak gibi göz kamaştırıyor.

Yazınsal sanatların yanı sıra, oyunculuğuyla da tiyatro ve sinemada yer edinmeye çalışan Oğuzcan Önver, tüm bunlara koşut olarak, kısa filmler çekiyor.

Yaptığı her şeyi "anti-kapitalist" bir bağlamda gerçekleştiren Oğuzcan Önver, Bulunmaz Tiyatro'yu, çeşitli platformlarda temsil etme yetkisine sahip,

Oğuzcan Önver, 1 Ekim 2010 günü, aşağıda ayrıntısını okuyacağınız bir etkinliğe katıldı ve bunu, bir muhabir gibi, kendi sitesinde yayınladı. (HB)


***


Kapitalizmin reklâmlarına karşı 1 Ekim buluşması!


Oğuzcan Önver
4 Ekim 2010


www.sanalt.net sitesinde duyurulmaya başlanan "ANTİ-KAPİTALİST REKLAMLAR" projesine eser yollama süresi tamamlandı. Projeye film, senaryo ya da tasarım yollayanlar ve bu projeyi destekleyen sinemacılar, 1 Ekim 2010 akşamı "KAFE 26 A"da bir araya geldiler.

Projeye yollanan diğer reklâm filmleri de, bu özel gecede sırasıyla izlendi. Bu filmleri hazırlayanlardan geceye katılanlar, söz alarak, görüşlerini, aralarında basın mensuplarının da bulunduğu konuklara aktardılar.

Tasarım ve senaryo yollayanlar, bu buluşmada aramızdaydı. Şimdi sırada, bu gelen senaryolardan danışman sinemacıların belirleyeceği beş tanesinin atölye çalışmaları sonrasında çekimleri var.

Kaynak ve fotoğraflar: www.sanalt.net/antireklam/wp

(Kaynak: Oğuzcan Önver)