26 Eylül 2010 Pazar

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı illegal olarak LİNÇ edemeyince, müşteki ve davacı kostümü giyip legal olarak LİNÇ etmek isteyen Ömer Kurhan mantığı

Oyun'un notu: Yukarıdaki başlık bize ait!


***


TEHDİT SAYFASI!

Aşağıda, linç kampanyasının hemen öncesinde, vandal yayıncılardan aldığımız tehditleri ve o tehditlere verdiğimiz cevapları okuyacaksınız. (Bizi tehditlerle susturamayınca, vandallar, linç kampanyasını başlattılar.)


"BİLEYCİLERİN" MANTIĞI

Ben bıçak bilediğimi söyleyerek seni açıkça tehdit ederim; sen korkar da sinersen ne âlâ; ama yok korkmaz da tehdidi teşhir ederek, beni elaleme rezil edersen; bu kez de seni, telaşa (ya da vehme) kapılmakla, komik olmakla, "iç yazışmalarımızı" açıklamakla, kıldan tüyden daha bir sürü başka şeyle suçlayarak, sorulara cevap vermek yerine sorular sorarak, savcı rolüne geçer; aslında soru sorma hakkına sahip bir savcı değil de, soruları cevaplaması gereken adi bir tehdit suçlusu olduğumu herkesin gözünden kaçırıveririm.

(Büktel ve Bulunmaz'a karşı düzenlenmiş linç kampanyalarına katılmayan ve dergisinde Bulunmaz'ın reklamlarını yayınlamış olan) Erbil Göktaş'ı;

bıçaklar bilediğini söyleyerek "açıkça" tehdit edecek kadar çıldırmış ve sükûnetini kaybetmiş olan "Bileyci" Kurhan;

(dünyanın en sakin insanı olan Göktaş'ın o gayet sakin yazısına karşı)

yazdığı cevap yazısında, bıçakları bileyecek kadar kendini kaybetmiş olan kendisi olduğu halde, sakin olması gereken kişinin Göktaş olduğunu iddia ediyor.

"Sıfır sansür" ilkemiz gereğince, sansürcülerin bile sansürlenmesine karşı olduğumuz için, Kurhan'ın cevap (tehdit) yazısını "Kurhan'ın Çöp Kutusu" bölümünde derhal yayınladık. Uzun uzun aramak zorunda kalmayın diye ana sayfadan ve kocaman harflerle duyuru yapıp link veriyoruz.

(GÜNCELLEME 24 Nisan 2009: Bizim yukarıdaki satırları yayınlamamızdan kısa süre sonra, mesajı algılayan kurnaz Mustafa Demirkanlı, Erbil Göktaş'ın 21 Nisan tarihli yazısını iki gün gecikmeyle, nihayet ana sayfasından duyurdu. Demokrat olmayı çok yavaş öğreniyorlar ama, yavaş yavaş, yarım yamalak ve sidik zoruyla da olsa, "öğreniyorlar".)

"Bileyci" Kurhan'ın Göktaş'a cevabını okumak için, adres çubuğuna adres yapıştırmakla filan uğraşmanıza gerek yok; (kolayca görebileceğinizden emin olduğumuz) aşağıdaki başlığı tıklamanız yeterli:

"ERBİL GÖKTAŞ'A ZORUNLU BİR YANIT"


İATP-G'nin en tanınmış elemanı Ömer F. Kurhan'dan Mimesis diliyle değil, "açık dille" tehdit:

"Bıçak sırtı yazılar için bıçakların bilenmeye başladığını belirtmekte fayda var..."

Büktel ve Bulunmaz'a karşı düzenlenen linç kampanyalarına katılmayan ve Bulunmaz'dan reklam alan "Yeni Tiyatro" dergisinin genel yayın yönetmeni Erbil Göktaş, Ömer F. Kurhan ve Mustafa Demirkanlı'nın kendisine gönderdiği gizli ve açık tehdit mesajlarını sitesinde yayınladı. Erbil Göktaş'ın "hayati" önemdeki yazısını okumak için, lütfen, aşağıdaki başlığı tıklayınız:

"YENİ TİYATRO DERGİSİNE 'TEHDİTLER' VE KAMUOYUNA ZORUNLU BİR AÇIKLAMA"


Arşivden

"BIRAKIN KENDİNİZİ KANDIRMAYI //// KAÇ GÜNDÜR ŞU DUVARA BİR ŞEY YAZMA İRFAN DİYE TUTUYORDUM KENDİMİ AMA DAYANAMADIM ERTUĞRUL ABİ GERÇEKTEN ÇOK HAKLIARKADAŞLAR BU CİĞERİ BEŞPARA ETMEZLERLE UĞRAŞILMAZ BIRAKIN UĞRAŞMAYI BUNLAR İÇİN HAYATINIZI BİR DENGESİZLİĞİN İÇİNE SÜRÜKLEMEYE BİLE DEĞMEZ ( ERTUĞRUL TİMUR DEDİĞİNİZ ADAM YERİ GELDİ EVİNDE KARISININ İKİ KELAMINI DERDİNİ ÇOCUĞUNUN SORUNLARINI DİNLEMEYİ BIRAKTI NEYMİŞTİYATROCULARIN YALTAKLIKLARINA HABER TAŞIYCAK DİYE SİTEYE HARA GÜRELE HABERLER TAŞIDI BİR DÜNYA İŞTE BULUNDU GENÇLERİ TOPLADI TİYATRO AŞKINA NE OLDU YİNE BU CİĞERİ PEŞPARA ETMEZLERDEN HAKARETLER KÜFÜRLER YEDİ 2 PİŞMİŞ KEDİ ADAMIN RUH HALİNİ BOZDU ) HADİ TOPLANIN BİRİLERİNİN KAFASINI GÖZÜNÜ PATLATALIM DESEM ?????????? GENÇLER TİYATRO YAPABİLDİĞİNİZ KADAR ŞİDDETTEDE GAZLANSANIZ YA ????? HERKEZMİ TİYATROCU OLDU???"

(Kaynak: İATPG'nin desteklediği tiyatrom.com)

"Tiyatrom", yalnızca sansür ve pornografi destekçisi değildi. Daha kötüsü de vardı: Tehditçileri de destekliyordu. Ve biz bunu yalnızca iftira gibi söyleyip geçmiyoruz; her zamanki gibi, onların yapmadığını yapıyor, "belgeliyoruz":

İşte "seviyeli sansürcü" ve "seviyeli tehditçi" Timur'un seviyeli yayıncılığına, artık tiyatrom'dan silinip yok edilmiş küçük bir örnek (İyi ki, Bulunmaz ve Büktel, hiçbir şeyi silmiyor):

TIKLAYINIZ!


"ARTIK BU İHANETİN DÜRÜLÜP KENARA ATILMASI VE BU İHANETE YAŞAM HAKKI VERİLMEMESİ İÇİN SİZLERİ DE BİR KEZ DAHA DEĞERLENDİRME YAPMAYA DAVET EDİYORUZ"

İATP-G;

Coşkun Büktel, Hilmi Bulunmaz ve Feridun Çetinkaya'ya "yaşam hakkı verilmemesi" ve "dürülüp kenara atılması" için tetikçiler arıyor!

TIKLAYINIZ!

GÜNCELLEME NOTU: Başlığımızdaki "tetikçiler" sözcüğünün yerinde, "Ogün Samastlar" diye bir kavram kullanmıştık. Oysa,yayından yalnızca dakikalar sonra yaptığımız bir internet araştırmasında, adaletin Ogün Samast hakkında (bizim sandığımızın tersine olarak) henüz kesin hüküm vermediğini ve dolayısıyla Samast'ın hâlâ "zanlı" konumunda bulunduğunu fark ettik. Samast, wickipedia'da da halen "zanlı" olarak anılmakta...

İnsanların kişilik haklarına saygılı olduğumuz için, Samast'ı henüz kesinleşmemiş bir suçla suçlayarak haksızlık etmiş olmamak adına, başlığımızda gerekli düzeltmeyi yaptık. 15 Nisan 2009.

CB


Yukarıdaki tehditlerin Büktel ve Bulunmaz'la ilgisini kavramak için, ayrıca bakınız: 3. Abdülhamid, şiddeti kışkırtıyor!


***


OYUN

TİYATRO DERGİSİ

21 Nisan 2009 Salı

Taraf gazetesi yazarı Yaşam Kaya diyor ki:

"...ben Burak Caney'in Hilmi Bulunmaz'ın ta kendisi olduğundan adım kadar eminim, ispatladım da..."

(Bakınız: Yeni Tiyatro, "Ertuğrul Timur'dan Yanıt...")


Hilmi Bulunmaz cevap veriyor:

Yaşam Kaya, benim Burak Caney olduğumu kanıtlarsa,

"ben orospu çocuğuyum"

diye günde beş vakit avazım çıktığı denli bağıracağım;

ama Yaşam Kaya, bana attığı iftirayı kanıtlayamazsa, kendisinin ne olduğuna kendisi karar versin!!!

(Bakınız: Hilmi Bulunmaz)

Bulunmaz'ın cevabına tehditle karşılık vermeyi tercih etmiş

Yaşam Kaya'dan gelen e-postayı yayınlıyoruz:

"küfretmeden adam gibi konuş

kimden Yasam Kaya
<yasam.kaya@gmail.com>
kimetiyatroyun@gmail.com
tarih21 Nisan 2009 Salı
22:52
konu küfretmeden adam gibi konuşx
gönderen gmail.com

Bana kendi internet sitenden "orospu çocuğu" diye yazılar yazıp adamı yoldan çıkarma. Evet sanatçıyım, yazarım; ama bir yere kadar. Anneme eğer hakaret edersen yemin ederim bir Adanalı gibi çıkarım karşına. Ben yaşadığım olayı paylaştım herkesle. Elimde kanıtta yok kimseleri suçlayamam, dedim. Eğer sen adamsan benim suallerime cevap verirsin. Şu "orospu çocuğu" muhabbetini eğer uzatırsan senle nasıl heaplaşacağımı da çok iyi bilirim. Adam ol! Adam gibi yazılar yaz!!!!! Bu yazdığımı da dilediğin yerde yayınla. Eğer o küfürle konuşmaya devam edersen gerkeni yapmasını ve yaptırmasını da bilirim!!!!!

yaşam"


Kaya'nın tehditleri üstüne

Hilmi Bulunmaz'dan açıklama:

Ben, "Adanalı" olmadığım için, kimseyi tehdit edip aba altından sopa göstermem. Ben, tüm kadınları, hatta orospuları bile tenzih ederek söylüyorum ki, iftiracılara "orospu çocuğu" der geçerim. Burak Caney, diğer alçakça iftiralarının yanı sıra, o dönemde yalnızca 15 yaşında olan kızımın tüm kişilik haklarına da saldıran isimsiz sapıktır. Benim Burak Caney olduğumu ve "bunu ispatladığını" söylemek, "Hilmi Bulunmaz, kızını kendisi malzeme yaptı, kızının onurunu kendisi ayaklar altına aldı." demektir. Ben, kızımı malzeme olarak kullanan iftiracı sapığın ben olduğumu ve "bunu ispatladığını" yazarak, bana iftira atan, ("...ben Burak Caney'in Hilmi Bulunmaz'ın ta kendisi olduğundan adım kadar eminim, ispatladım da...") diye bir cümle kuran şerefsizleri (sonradan kıvırıp o cümleyi değiştirseler bile) affetmem! Peki affetmem de ne yaparım? Tehdit etmeden, kaba kuvvet kullanmadan, "Adam gibi yazılar yaz!!!!!" diye saçmalamadan, durumun vahametinin gerektirdiği üslupla sadece hesap sorar, teşhir eder, gerisini kamu vicdanına bırakırım...


www.coskunbuktel.com sitesinden:

"Not: Türk Dil Kurumu'nun Türkçe Sözlük'ü diyor ki:

Kalleş: s. Ar. Kallaş. Sözünde durmayıp bir işin yüzüstü kalmasına yol açan;birine gizlice kötülük eden

Orospu çocuğu: is. Serseri, haylaz, hinoğluhin, hilekâr, kalleş."

(Bakınız: Coşkun Büktel)


Kaya'nın tehditleri üstüne

Coşkun Büktel'den açıklama:

Hem suçlu hem güçlü tehditbazlar; "elit bileycilikten", "feodal mahalle kabadayılığına" dek, her yöntem ve her üslupla açık tehdide devam ediyorlar.

Taraf gazetesi yazarı olmanın kriterleri nerelere kadar düşmüş, görmelisiniz!... Adam resmen, adam tutup Hilmi Bulunmaz'ı cezalandıracağını söylüyor; yani kendi kalleşliğini açıkça teşhir etmekten korkmuyor. Tam tersine, "biz sizin kızınıza tasallut edenin siz olduğunuzu bile 'ispatladık' diyerek kesin biçimde yazarız ama siz bize 'bunu ispatlayamazsan orospu çocuğusun' diyemezsiniz" diyor.

(Ki Hilmi o kadarını bile söylemedi. "Burak Caney'in ben olduğumu ispatlarsan, ben orospu çocuğuyum, ispatlayamazsan ne olduğuna kendin karar ver" dedi. Ama zeka düzeyini daha önce kanıtladığımız adam, olayı saptırıp işi horoz döğüşüne çevirmek niyetinde olduğu için, biz daha ilk günden, "daha ilk günden", değil kadınları ve anaları, "gerçek orospuları ve çocuklarını" bile tenzih ederek konuştuğumuzu ve "orospu çocuğu" kavramını yalnızca Türk Dil Kurumu sözlüğündeki anlamıyla kullandığımızı belirttiğimiz halde −Bakınız: "Burak Caney sayfası"− konuyu utanmazca saptırıp iftirasını örtbas etmek için feodal naralar atmaya kalkıyor. Hem bize iftira atıyor, hem de iftiraya hangi üslûpla cevap vereceğimizi kendisi belirlemeye kalkıyor.)

Kısacası bize "ispatladık" diye hiç korkmadan kesin dille iftira atan alçaklar, bizim ispat talep etmekten bile korkmamızı bekliyor. Suçlular hiç bir dönemde bu kadar güçlü, pervasız ve aleni biçimde yüzsüz olmamışlardı. İbretle okumak için, lütfen...

TIKLAYINIZ!

***


OYUN

TİYATRO DERGİSİ

02 Haziran 2009 Salı



Biz, Türkiye tiyatrosunu hızla, hem de şimşek hızıyla kirleten tiyatral faşizmin üstüne gittikçe, tehditlerin rengi ve çeşidi çığ gibi çoğalıyor!
Hilmi Bulunmaz


Bugün, sabah sabah Coşkun Büktel beni arayıp, kendisine gelen aşağıdaki e-postanın bana (da) gelip gelmediğini sordu. Gelmediğini söyleyince, sağ olsun, e-postayı hemen bana yönlendirdi. Hiçbir konunun okurlarımızdan gizlenmemesi gerektiğine olan inancımız nedeniyle,"Yaşam kayanın abisi" olduğunu iddia eden kişi tarafından gönderilen e-postayı olduğu gibi yayınlıyoruz. (HB)


From: umut kaya <adaumut@hotmail.com>
Subject: küfürTo: buktel@yahoo.com
Date: Tuesday, June 2, 2009, 11:09 PM
bak bulunmaz bu seni tehdit amaçlı bi yazı değildir.sadece bir kere yazacağım.bir daha yazmam tanışırız..benim e mail adresim budur.sanatçıysan sanatçı ol lan hayvan olma adi herih. kaldır o yazıyı. eğer o yazı kalkmazsa sana dava açacağım 2 gün süren var .ben umut çağlar kaya (Yaşam kayanın abisi) o lafı yedirtirim sana
http://tiyatroyun.blogspot.com/2009/04/taraf-gazetesi-yazar-yasam-kaya-diyor.html

Ayrıca bakınız:

Tiyatro kamuoyunu küfürsüz bir yayıncılık için duyarlılığa çağırıp, küfürbaz Demirkanlı'nın sadece iki yazısından bazı küfürleri teşhir ediyoruz! (HB)

"Hiç Çıldırma Bre Büktel!"

(Kaynak: coskunbuktel.com)