3 Ağustos 2010 Salı

Sosyalist Hilmi Bulunmaz'ı savcılığa veren LİNÇÇİ Ömer F. Kurhan'ın patronu Nedim Saban'la LİNÇÇİ Tuncay Özinel, mahkemeleşmiş mi, mahkemeleşmemiş mi?

Fotoğraf: Cemre Eylül Bulunmaz


Dramaturgu LİNÇÇİ ve Müşteki Ömer Faruk Kurhan olan Kültür Bakanlığı çanağı yalayıcısı (Daha önceleri yaladıklarının dışında, en son olarak, "Leyla'nın Evi" oyunu için tam 48.000 TL!) Nedim Saban'la, Kültür Bakanlığı çanağı yalayıcısı (Daha önceleri yaladıklarının dışında, en son olarak, "Silbaştan" oyunu için tam 33.000 TL!) LİNÇÇİ Tuncay Özinel'in mahkemeleşir gibi yaptıktan hemen sonra, sulhlaşır gibi yaptığı bir sürece girdiklerini, yüzlerce kilometre uzaktan da olsa, ibretle, hayretle ve gayet anlayışla izliyorum.

Ancak...

Türkiye tiyatrosunun yüz akı "Theope" adlı "Everest"i dramatik edebiyat evrenine armağan eden gerçekçi yazar Coşkun Büktel'le sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz tarafından inşa edilen köktenci tiyatral muhalefetin LİNÇ KAMPANYASI tecavüzüyle kirletilmek istendiği bir sürecin hemen ardından, tiyatral iktidar sahipleri, bir "şey"in farkına vardılar:

LİNÇ KAMPANYASI sürecinin, tiyatral iktidarı tahkim etmek anlamında, hiçbir işlevi olamayacağını, yani Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın bu kampanya nedeniyle diz çöküp tiyatral iktidarın çanağını asla yalamayacağını anladılar...

Dramaturgu LİNÇÇİ ve Müşteki Ömer Faruk Kurhan olan Nedim Saban ve LİNÇÇİ Tuncay Özinel'in de içerisinde bulunduğu, yani onların da Kültür Bakanlığı çanağı yaladığı tiyatral iktidar sahiplerinin bu bilince ulaşmasıyla birlikte başlayan bu tür mahkemeleşmişlikler ve sulhlaşmışlıkların, gerçek anlamda hiçbir toplumsal, kültürel, sanatsal, etik, estetik, eğitsel, bilimsel, siyasal, sınıfsal, ideolojik ve hattâ tiyatral temeli bulunmadığı için, böyle yapay restleşmeler hakkında hiçbir şey yazmak gelmiyor içimden!

Yine de küçük bir sesleniş, minik bir serzeniş:

Beni savcılığa veren Sayın LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan ve LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Genel Sekreteri Sayın Avukat Burhan Gün; hukukun, kapitalist üretim ilişkilerinin bir üst-yapı kurumu olması nedeniyle, kapitalizmi ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek zorunda olduğunun bilincindeyim. Ben, hukuka pek güvenmememe, mahkemeleşmeyi günahım kadar bile sevmememe karşın, yargı sürecinin çocuk oyuncağı yada bir elma şekeri gibi algılanmasını istemediğimden, LİNÇÇİ Tiyatro Eleştirmenleri Birliği yada herhangi bir başka LİNÇÇİ yada LİNÇÇİ olmayan kuruluşu, arabulucu olarak kullanmayı aklımın ucundan bile geçirmediğim için, lütfen, o çok güvendiğiniz hukuk sürecini asla sekteye uğratmayın ve beni kesinlikle affetmeyin.

Çünkü...

Ben, sizi, ölünceye dek asla ve kesinlikle affetmeyeceğim!

Benim, sizleri ve sizlerin maskeleriyle sahneye çıkan 1100(?) LİNÇ imzacısını affetmem, hiçbir zaman mümkün olmayacak!

Ama...

Ben, sizleri, katır doğurduğunda yada fil uçtuğunda affetsem bile, benim, sizlerle mahkemeleşmemin yapay gündem oluşturma ve tiyatrocuları "eşek" yerine koyma cambazlığı içerisinde olduğumu anlayacak kadar bilinçli, donanımlı ve zekî tiyatro kamuoyu, sizleri eşek sudan gelinceye kadar affetmeyecek!!! (HB)