10 Ağustos 2010 Salı

1100 kişilik kişiliksiz tiyatrocunun LİNÇ KAMPANYASI düzenlediği bir ülkede 10.000 korsan kitabın ortalık yere saçılması hiç kimseyi asla şaşırtmıyor!

Bu ülke yöneticileri, oldum olası, düşün işleri karşısında hep tedirgin olmuşlar, bilimsel düşünüşün gölgesinden bile korkmanın oluşturduğu melankolik bir ruh durumuyla sarmaş dolaş yaşamışlardır.

Malumunuz, düşün işlerinin en iyi ve en yalın taşıyıcısı kitaplardır.

Ancak...

Özellikle, resmî faşizmin salyalarını akıtarak iktidarı gaspettiği süreçlerde, kitaplar "baş düşman" ilân edilip, televizyonlarda sıra sıra dizilerek, silahlardan bile daha tehlikeli nesneler olarak beynimizin en kuytu kıvrımlarına dek nakşedilmiştir...

12 Eylül Faşizmi'nin iktidara getirildiği bir süreçte, kitaplık bulunan evlere silahlı baskınlar düzenlenerek, bu kitaplıklardaki kitapları okuyan insanlara karşı düzmece suçlar oluşturulup, bu kitapları okuyan nitelikli insanlar, işkence tezgâhlarından geçirilmişlerdir...

İşte...

Böyle bir Vandal ve kitap düşmanı toplumda, tiyatro dünyasındaki sahneleri işgal eden kişiliksiz kişiler de, ister istemez LİNÇÇİ oluyorlar!

İşte...

Böyle bir toplumda, kitap tüccarlarının bir kısmı, "korsan kitapçı" olarak piyasa ediniyor...

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için, çelik kasaların kuytu köşelerinde kanla ve ihanetle beslenen LİNÇÇİ ve faşizan entelektüeller(!) de korsan kitap okumayı yeğliyorlar!

Yukarıda attığımız başlığı yinelemek istiyoruz:

1100 kişilik kişiliksiz tiyatrocunun LİNÇ KAMPANYASI düzenlediği bir ülkede 10.000 korsan kitabın ortalık yere saçılması hiç kimseyi asla şaşırtmıyor!

En azından beni kesinlikle şaşırtmıyor!!!

"Yala Ama Yutma" oyununu oynamak isteyen ve bu oyunu oynama olasılıkları bulunduğunda büyük lâflar eden ("kabullenmenin, susmanın erdem sayıldığı topraklarda tam da buraya ait demir leblebi, ağır lokma, çetin ceviz ve susmayı kabullenmeyen oyunlar") ekibin ve bu ekibe ev sahipliği yapacağı sözünü vermesine karşın, bu sözün bir gramının, bir santimetresinin bile arkasında durabilecek devrimci cesareti gösteremeyen kumbaracı50 mekânının LİNÇÇİ yöneticisi Nilgün Kurt'un (Telefon: 0532 / 255 55 80) korkaklığından yararlanarak, bu oyunun tedavülden kalkması için "yardım ve yataklık yapan" habervaktim.com sitesindeki "ilginç" haberi okuyunuz... (HB)


***


10 bin korsan kitap ele geçirildi


İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri ve Mülkiyet Hakları Bürosu ekipleri, korsan yayıncılıkla mücadeleyi aralıksız sürdürüyor. Ekipler, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu Konak ilçesinde bulunan bir işyerinde binlerce korsan kitap bulunduğu bilgisine ulaştı.

H.G. adlı kişiye ait olduğu tespit edilen işyerine polis tarafından baskın düzenlendi. Burada yapılan aramada 10 bin 296 adet bandrolsüz kitapla 541 adet depo bandrollü kitap ele geçirildi. Gözaltına alınan H.G. hakkında yasal işlem başlatıldı.

cihan

(Kaynak: habervaktim.com)