18 Temmuz 2010 Pazar

Eğer bu haber yeni bir televizyon dizisinin izleyici avlama taktiği değilse, eğer bu haberde en küçük bir gerçeklik varsa, TV diziciliği sorgulanmalı!

Her ahlâk, beslendiği sosyo-ekonomik yapının türevidir. Her ahlâk, üretim ilişkilerinin belirlediği toplumsal davranış biçimlerine göre hayatiyet kazanır. Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için kafa yoran bireyler, ister istemez, kapitalist sosyo-ekonomik yapının belirlediği düşünce sistematiğiyle hareket ettikleri için, bu sistemin ahlâk yapısına teslim olurlar.

Kapitalist üretim ilişkilerinin tutsağı olan "sanatçı" kişiler de, istenç dışı bir biçimde, bu sistemin ahlâk yapısına hizmet etmek zorundadırlar.

Kapitalizmin cilalanması için televizyon dizilerinde boy göstermeyi bir "sanat" ve kendilerini de birer "sanatçı" sanan ve sanıyı toplumsallaştırmak için, her türlü "meta estetiği" aracını kullanan kişiler, tatmin olma sürecini hızlandırdıklarında uyuşturucuya da yönelebilirler.

Yaklaşık olarak bir hafta önce, www.milliyet.com.tr sitesinde okuyup, yukarıdaki fotoğrafını "masa üstü"ne aldığımız haberi, bugün www.cukurovaturk.com sitesinde de görünce, sizlere sunmaya karar verdik.

Umarız, aşağıdaki haber, sadece "müşteri avlamak" için düzenlenmiş bir uydurmadır. Eğer öyle değil de, bu haberin bir gerçekliği varsa, "meta estetiği" için var olan ve kendilerini "sanatçı", yaptıkları işi de "sanat" sanan kişilerin ahlâk yapılarını ivedilikle "ameliyat masası"na yatırmamız gerekir! (HB)


***


"Matador İsmail"e adliyede şok şuçlamalar


Dizi oyuncusuyla birlikte 7 kişi adliyede...Adanalı dizisinde "Matador İsmail" rolünü oynayan Ayhan E.'nin başka bir dizi anlaşması için görüşmeye gittiği otelin kapısında gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul'da, dizi oyuncusu Ayhan E'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Oyuncunun yeni bir dizi anlaşması için görüşmeye gittiği otelin kapısında gözaltına alındığı öğrenildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ünlülere de esrar ve kokain satan bir uyuşturucu çetesini takibe aldı. 5 ay yürütülen çalışma sonucunda, aralarında Adanalı isimli polisiye dizide "Matador İsmail" rolünü oynayan Ayhan E.’nin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Oyuncunun yeni bir dizi anlaşması için görüşmeye gittiği otelin kapısında gözaltına alındığı öğrenildi.

Yapılan aramalarda ise 35 kilogram esrar ve 5 kilogram kokain ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 3'ü kadın 7 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin sorgularına başlandı.

Hostesli-fotomodelli ev partisi

NARKOTİK polisi tarafından iş görüşmesine gittiği otelin önünde gözaltına alınan dizi oyuncusu Ayhan E., uyuşturucu içmek ve temin etmekle suçlanıyor. Şüpheli Ayhan E.'nin fotomodel ve hosteslerle kokainli ev partileri de yaptığı öne sürüldü.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 6 Temmuz'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 3'ü kadın 7 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlıların arasında bulunan dizi oyuncusu Ayhan E.'nin yeni sezonda rol alacağı bir diziyle ilgili iş görüşmesine gittiği otelin önünde gözaltına alındığı öğrenildi. Ayhan E., içmek ve uyuşturucu temin etmekle suçlanıyor. İddiaya göre Ayhan E., fotomodel ve hosteslerden oluşan kızlı erkekli gruplar için yer ayarlıyor, kendisi de bu ev partilerine katılıyordu. Ayhan E.'nin de partilerde esrar içtiği öne sürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 3’ü kadın 7 kişi Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin sorgularına başlandı.

Operasyon kapsamında dizi oyuncusu Ali S. de polise ifade verdi.

Soruşturma kapsamında şebekeyle irtibatı olduğu öne sürülen dizi oyuncusu Ali S., polis tarafından emniyete çağrıldı. Saat 15:30'da Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giden Ali S., yarım saat ifade verdikten sonra ayrıldı. Ali S., emniyet çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.

Ali S.'nin soruşturma kapsamında gözaltına alınan oyuncu Ayhan E. ile telefon görüşmeleri olduğu ve tanık kapsamında bilgisine başvurulduğu öne sürüldü.

Öte yandan operasyonun ilk günü Ali S.'nin evinde arama yapılmış ancak uyuşturucu maddeye rastlanmamıştı.

(Milliyet)
Selahattin GÜNDAY

(Kaynak: cukurovaturk.com)