17 Haziran 2010 Perşembe

Yakın tarihten hızla sararmış bir yaprak: OYÇED

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, tiyatro.net sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik!


***


LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenler Derneği (OYÇED) Kuruldu.


19 Temmuz 2006


Bir süre önce Tiyatro Yazarları Derneği’nden istifa eden tiyatro yazarı ve çevirmeni, LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED)'i kurdu. Bilgin Adalı, Aytül Akal, Dersu Yavuz Altun, Sadık Aslankara, Yalçın Baykul, Cuma Boynukara, Yard. Doç. Dr. Sema Göktaş, Yard. Doç. Dr. Erbil Göktaş, Bilgesu Erenus, LİNÇÇİ Doç. Dr. Hasan Erkek, Turgay Nar, LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku, LİNÇÇİ Doç. Dr. Nurhan Tekerek, Fikret Terzi, Yılmaz Onay, Cengiz Özek, Haşmet Zeybek gibi isimler yer aldı.

LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED)'in Kuruluş Bildirisi

"60’ın üzerinde oyun yazarı ve çevirmen, bir araya gelerek, oyun yazarları ve çevirmenlerinin haklarını koruyacak, oyun yazarlığımızı ve çevirmenliğimizi geliştirmeye ve tanıtmaya yardımcı olacak, tiyatromuza yeni bir ivme kazandıracak olan LİNÇÇİ 'Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği'ni (OYÇED) kurdular. Tiyatromuzun kalitesinin yükseltilmesine, tiyatroda demokrasi kültürünün, çağdaş değerlerin yerleştirilmesine ve tiyatromuzun bir atılım içine girmesine katkıda bulunmayı amaçlayan derneğin kurucular kurulunda, (alfabetik sıraya göre) Bilgin Adalı, Aytül Akal, Dersu Yavuz Altun, Sadık Aslankara, Yalçın Baykul, Cuma Boynukara, Yard. Doç. Dr. Sema Göktaş, Yard. Doç. Dr. Erbil Göktaş, Bilgesu Erenus, LİNÇÇİ Doç. Dr. Hasan Erkek, Turgay Nar, LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku, LİNÇÇİ Doç. Dr. Nurhan Tekerek, Fikret Terzi, Yılmaz Onay, Cengiz Özek ve Haşmet Zeybek yer aldı.

13. 07. 2006 tarihinde kurulan, derneğin geçici yönetim kurulunda ise, şu isimler görev üstlendi. LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku (Başkan), LİNÇÇİ Doç. Dr. Hasan Erkek (2. Başkan), Dersu Yavuz Altun (Genel Sekreter), Cengiz Özek (Sayman), Bilgesu Erenus (Üye), Haşmet Zeybek (Üye), Fikret Terzi (Üye).

Merkezi İstanbul’da bulunan, kısa sürede örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak, 29 Ekim 2006 tarihinde ilk genel kurulunu yapmayı planlayan LİNÇÇİ OYÇED, başka kentlerde de şubeler açmayı ve temsilcilikler bulundurmayı amaçlamaktadır."

(Kaynak: tiyatro.net)