5 Haziran 2010 Cumartesi

Halkın iliklerine dek nüfuz eden televizyon dizileri, yoksul çocukların karamsarlığa kapılıp ölüme sürüklenmesine neden olacak sonuçlar doğurabiliyor!

Ben, çok uzun yıllardır herhangi bir televizyon programı izlemiyorum. Toplumun ruhunu çürüten siyasal ve kültürel programlara tutsak olmuş kişiler tarafından örgütlenen herhangi bir programın bir saniyesini bile izlersem, benim de ruhumun çürüyebileceği ürküntüsü içerisindeyim. Başta diziler olmak üzere, televizyon programlarının hemen hemen tamamı,

"insanı daha nitelikli insan yapmak için"

değil,

"insanı daha niteliksiz insan yapmak için"

kurgulanmış gibi geliyor bana.

Televizyon programlarını izlemesem de, bu konuda daha çok söz söyleyebilecek durumdayım.

Ancak...

Aşağıdaki haberi okuyunca...

Yüreğim burkuldu...

Canım sıkıldı...

Şimdilik...

Birkaç kelâm etmekle yetindim!...

Milliyet gazetesinin sitesinden olduğu gibi alıp aşağıya aktardığımız haberi okuduğunuzda, sizin de yüreğiniz burkulup canınız sıkılacak. (HB)


***


Dizideki intihar sahnesini canlandırmak isterken öldü


Sefa Kıdık
5 Haziran 2010


İSTANBUL Beşiktaş’ta babasının şoför olarak çalıştığı köşkte, kız kardeşine televizyondaki bir intihar sahnesini canlandırmak isteyen 8 yaşındaki Onur Öztepe, ayağı çekyattan kayınca boğazına taktığı yazmayla boğularak hayatını kaybetti.

Mumhane Sokak 15 numaralı köşkte dün akşam saat 22.30 sıralarında dizi izleyen Öztepe Ailesi'nin Rahmi Kirişçioğlu İlköğretim Okulu 3’üncü sınıf öğrencisi oğlu Onur Öztepe, yan odaya geçerek kız kardeşini yanına çağırdı. Geçen Perşembe günü günü bir televizyon kanalında yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisinin fragmanındaki intihar sahnesini canlandırmak isteyen Onur Öztepe annesinin yazmasını alarak kalorifer borusuna bağladı.

Çekyatın kenarına çıkan Onur Öztepe, kardeşinin gözleri önünde yazmayı boynuna geçirdi. Bir anda ayağı çekyatın kenarından kayan Onur Öztepe, boşlukta kaldı. Elif Öztepe yan odaya koşarak ağabeyinin boğulduğunu söyledi.

1,5 SAAT KALP MASAJI

Köşkte şoför olarak çalışan babası Bahattin Öztepe ile annesi Zeliha Öztepe, Onur’u sallandığı yerden kurtararak yakındaki Ortaköy Tıp Merkezi’ne götürdü. Doktorlar, yaklaşık 1,5 saat kalp masajı yaparak Onur Öztepe’yi hayata döndürmeye çalıştı. Tüm müdahalelere rağmen kalbi çalıştırılamayan Onur Öztepe’nin cesedi otopsi için üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Arnavutköy Polis Merkezi’ne götürülerek olay hakkında bilgi veren aile, Onur’un hayatını kaybettiği köşke gitmeye korktu. Aile, köşk sahibi tarafından Zeliha Öztepe’nin Pendik'te oturan babasının evine götürüldü. Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsiden sonra Onur Öztepe’nin cenazesinin ailesi tarafından Bartın'a götürüleceği belirtildi.

(Kaynak: Milliyet)