16 Haziran 2010 Çarşamba

Gerçekçi yazar Coşkun Büktel'le sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek isteyen LİNÇÇİ Altıdan Sonra Tiyatro sunar!

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın sahibi, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, LİNÇÇİ Ayşe Nalân Özübek'in Yazı İşleri Müdürü olduğu ve AKP'li Ertuğrul Günay'ın yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı emrinde çalışan Lemi Bilgin'in yönettiği Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün verdiği reklamlarla beslenen LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... dergisinin yan kuruluşu, gölgesi gibi hareket eden LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik! Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!! Bunun yanı sıra, anlaşılması güç ve okunamaz hamlıktaki haberi, biraz olsun olgunlaştırıp okunur hâle getirmek için yaptığımız müdahaleleri de kahverengi harflerle yine biz yazdık!!!


***


LİNÇÇİ Altıdan Sonra Tiyatro'nu (Tiyatro’nun) "Fail-i Müşterek"i 19 Haziran 2010'da…


18 Haziran 2010 Cuma 20:30 / 19 Haziran 2010 Cumartesi 15:00 ve 20:30 / 20 Haziran 2010 Pazar 20:30.

LİNÇÇİ Altıdan Sonra Tiyatro'nun 10 nci (10'uncu) yılında, 5 nci (5'inci) özgün oyunu "Fail-i Müşterek" ilk kez 27 Mart 2010 Dünya Tiyatro Günü'nde yada bir başka tarihte "Yala Ama Yutma!" ekibinin bir türlü oyun oynayabilme özgürlüğü bulamadığı (Örnekse bakınız: Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için sert davranan Altıdan Sonra Tiyatro, gericiliğe karşı ılıman davranıyor) kendi sahnesi Kumbaracı50'de (kumbaracı50'de) seyircisiyle buluştu.

Sabah Altıdan Önce Yazan-Sabah Altıdan Sonra Tasarlayan-Akşam Altıdan Sonra Aktaran: LİNÇÇİ Yiğit Sertdemir
Haber metninde "İç Gözler" belirtilmediği için, sadece
Dış Gözleri tanımakla yetineceksiniz : Özgür Tanık, Semah Tuğsel, LİNÇÇİ Gülhan Kadim, Yaman Ömer Erzurumlu, Onur Tuna
Kostüm Tasarımı: Gamze Kuş
Özgün Müzik ve İşitsel Tasarım: LİNÇÇİ Onur Kahraman
Göz göre göre, kulak işite işite, burun koklaya koklaya, dil tat ala tat ala, ten dokuna dokuna, inatla sürdürülen müthiş suskunluğumuzun ve alçakça LİNÇÇİliğimizin, kara mizah avazı!
Müşterek fiiller borsası...
Altıdan Önce utanmamak, Sabah Altıdan Sonra LİNÇ etmek, Akşam Altıdan sonra unutmamak için...
Tek kişiliksiz bir ödeşme...

"Bir gün herkes on beş dakikalığına insan olacak... Ancak, LİNÇÇİ Altıdan Sonra Tiyatro'nun LİNÇÇİ 'adamları' bir saniyeliğine bile asla insan olamayacak!
O güne kadar...
Tüm fiiller...
Müşterek...”
LİNCİ Seyrederek, LİNCİ unutarak, LİNCE karşı hiçbir şey yapmayarak, LİNCİ unutturarak, LİNCİN üstünü örterek, LİNÇ yokmuş gibi davranarak; hep birlikte işlediğimiz LİNÇ suçlarına, bu LİNÇ suçlarına nasıl ortak olduğumuza dair tek kişilik bir çoklu ödeşme.
Faili meçhul olan her türlü LİNÇ eyleminin, ufak bir köşesinde bile olsa kendimizi faili LİNÇ olarak görebileceğimiz, birbirinden farklı fakat birbiriyle ilişkili 8 ayrı bölümden oluşan, bir kuşağın hesaplaşması.

Tek perde / 90 dak
Tam 25, İnd. 15 TL
Kumbaracı Yokuşu no:50 Tünel/Beyoğlu
nilgun@altidansonra.com / www.kumbaraci50.com / Biletler Biletix ve Kumbaracı50’de
Biletlerinizi 212 243 50 51 / 532 255 55 80 telefonda kredi kartıyla da alabilirsiniz.


............................Haber Giriş Tarihi: 16 Haziran 2010

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)