6 Mayıs 2010 Perşembe

KAZIM ÖZ'ÜN "FOTOĞRAF"I SİNE-SEN ETKİNLİĞİNDE


SİNE-SEN'in "Yönetmenler İlk Filmlerini Anlatıyorlar" başlıklı etkinliğine bu hafta ilk filmi "Fotoğraf" ile yönetmen Kazım Öz konuk oluyor.

Mezopotamya Sinema Kolektifi bünyesinde çektiği filmi "Son Mevsim: Şavaklar"ı 14 Mayıs'ta vizyona sokmaya hazırlanan yönetmen Öz, 9 Mayıs 2010 Pazar günü saat 17.00'de Sinema Emekçileri Hareket Noktası ve Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon'da "Fotoğraf" filminin gösteriminin ardından seyircilerle söyleşecek.

Filmin konusu: Bir savaşın karşıt saflarına giden iki gencin tesadüfen çakışan öykülerinin filmidir "Fotoğraf". İkisi de aynı otobüsle, yan yana koltuklarda ve gidiş nedenlerini birbirinden gizleyerek yol alırlar. Aralarında yolculuklara özgü bir tanışma, bir sıcaklık gelişir. Paylaşılan yol, sigara ve sıkıntıdan kalan bir iz, yoğun savaşın cephesinde, dostluğun düşmanlığa dönüştüğü fotoğrafın üstünde bir ezgi olarak devam eder. Donuk bir kare haline gelen o an, vücuda yayılan bir virüs gibi iletişim yollarından, büyük bünyeye yayılmaya başlar.

"Fotoğraf", dostluk olasılığı, militarizm, kirli savaş gerçekliği ve gözlerden uzak yaşanan acıların topluma bırakacağı silinmez lekeler üzerine tartışmak isteyen bir film.

Oyuncular : Feyyaz Duman, Nazmi Kırık, Mizgin Kapazan, Muhlis Asan, Zülfiye Dolu

Film gösterimlerinin ücretsiz olduğu "Yönetmenler İlk Filmlerini Anlatıyorlar" etkinliğinde izlenen filmin ardından, yönetmenle bir söyleşi gerçekleştiriliyor. Söyleşiye katılan izleyiciler yönetmenlerin ilk filmlerini çekerken yaşadığı sıkıntıları, zorlukları ya da kimi güzel anıları öğrenme şansına sahip oluyorlar.

Etkinlik 16 Mayıs 2010 Pazar günü saat: 17.00'de yönetmen Barış Pirhasan'ın ilk filmi "Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal" ile devam edecek.

(Tel: 0 212 250 78 33-34)

Sinema Emekçileri Hareket Noktası
Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salon
Çini ve Mozaik Altgeçidi,
Bedrettin Mah. Refik Saydam Cad.
No: 22-1/A-N ŞİŞHANE

***

Sinema Emekçileri Sendikası (SİNE-SEN)
Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi

Gazeteci Erol Dernek Sk., No: 8, Sinema Evi, Kat: 2, Beyoğlu / İstanbul

www.sinesen.org.tr

Tel: 0 212 244 16 07
GSM: 0 536 239 80 11