20 Mayıs 2010 Perşembe

Bundan böyle, "Kültür Bakanlığı çanağı" yalayan özel tiyatroların kapısına, "T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Denetimindedir" içerikli levha asılmalı!

Bu sabah, Sultanahmet'te bulunan evimden, Çemberlitaş'taki işyerime giderken, "COZY" adlı "ÖZEL TESİS"in kapısındaki, "T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Denetimindedir" yazısı dikkatimi çekince, ben de bu yazının bulunduğu levhanın fotoğrafını çektim.


Hilmi Bulunmaz
20 Mayıs 2010


Tiyatral varlıklarını, kapitalizmi ilelebet muhafaza ve müdafaa eden siyasal iktidarın sırtında birer kambur (halkın sırtında birer Kırım Kongo Kenesi) olarak sürdürmek zorunda kalan Kültür Bakanlığı çanağı yalayıcıları, artık, tiyatro yaptıkları salonların kapılarına birer tane "T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Denetimindedir" levhası asmalılar.

"T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Denetiminde" işletmecilik yapan turistik "ÖZEL TESİS"ler, nasıl ki, birer levhayla belirgin hâle getiriliyorlarsa, aynı bakanlığın emrinde oyunlar sergileyip Kültür Bakanlığı çanağı yalayan "ÖZEL TİYATRO"lar da, damgalı eşek gibi belirgin hâle getirilmeliler!