20 Mayıs 2010 Perşembe

Büktel, Bulunmaz'ın hislerine tercüman oluyor!*

Coşkun Büktel
11 Nisan 2009


Bulunmaz'ı aforoz eden sansürcü alçaklar, bazı yayınların Bulunmaz'ı aforoz etmeyişine çok sinirleniyor ve (kendini kendi içine hapsetmek yerine, bulduğu her kanaldan, okurlara ulaşmaya çalıştığı için) Bulunmaz'a diş biliyorlar!

Aforoz edenlere inat:

Bulunmaz Tiyatro, "Zaman"a bile adını kazıyor!

(...) 27 Mart “Dünya Tiyatrolar Günü”nde de Nâzım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı eseri, "Bulunmaz Tiyatro" tarafından ücretsiz oynanacak. (...)

(Kaynak: 22. 03. 2002, Zaman)


***


HİLMİ İLE SANSÜRCÜ VANDALLAR ARASINDA HAYALİ BİR KISA DİYALOG


Yazan: Coşkun Büktel


- Niye Zaman'da çıktın?

- Sizde çıkamadığım için... Aforoz ediyorsunuz.

- Zaman'da çıktığına göre, bu açıkça demektir ki, sen sosyalist filan değil, Fethullahçısın!

- Hayır, bir sosyalist sizler tarafından aforoz edilip de Zaman'da çıkmak zorunda kaldığına göre, bu açıkça demektir ki; sizler Zaman'dan bile daha gericisiniz. Bu açıkça demektir ki, sizler, sosyalizme Zaman'dan bile daha karşısınız.

- Demagoji yapma! Bal gibi belgeledik, Fettullahçısın işte!

- Aforoz ettiğiniz sosyaliste sırf Zaman'da çıktığı için "Fethullahçı" diye iftira atmakla siz ancak şunu belgelemiş olabilirsiniz: Sizler, insan bile sayılamayacak iğrenç yaratıklarsınız! Ne yazık ki, insan suretiniz ve gömlek, kravat gibi aksesuarlarınız yüzünden sizi insan, hatta tiyatrocu sananlar bile var.

- Bırak bu lafları da, azıcık şerefin varsa, Fethullah'la ilişkini açıkla!

- Fikirlerimi savunmam ve sizin iç yüzünüzü özgürce deşifre etmem için Voltaire gibi hayatınızı feda etmeye hazır olmadığınıza göre, hangi hakla şereften bahsediyor ve benim Zaman'da çıkmama hangi hakla itiraz ediyorsunuz? Benim şerefimi sorgulamak sansürcü orrospu çocuklarına mı kaldı?

- Senin küfürlerini yayınlamak zorunda değiliz.

- Zaman, benim küfürlerimi yayınlamıyor ki...

- Canım senden korkumuz yok: Son zamanlarda bazı yazılarını biz de yayınladık.

- Evet, bunu söyleyebilmek için, son bir-iki yılda birkaç yazımı yayınladınız. Ama bu, yıllardır yayınlamanız gereken pek çok yazımı yayınlamadığınız gerçeğini değiştirmez. Ben iki yıldır değil, 22 yıldır tiyatro yapıyorum ve son bir iki yıla kadar sizlere göre yoktum. Siz yirmi yıldır yok saydığınız bir tiyatrocudan şimdi kalkıp hangi hakla Zaman'ın hesabını soruyorsunuz? Hastirin, ordan, insanımsı yaratıklar sizi!...

*Başlık bize ait. / OYUN

(Kaynak: coskunbuktel.com)