12 Şubat 2010 Cuma

Para ve/ya şöhret (iktidar) "insanı" şımartır!

Günümüz dünyasında, sinema ve televizyon, halk kitlelerini uyuşturup, onların sınıfsal bilinçten uzaklaşması için kullanılan çok önemli iki silah. Daha ilk tümcede silah sözcüğünü kullanıp, bu sözcüğe tırnak işareti (") koymamam, bilinçli bir seçimdir.

Çünkü...

Nasıl ki silah, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için kılıfından çıkartılıyorsa, yani bir biçimde yalın hâlde kullanılıyorsa, ben de sinema ve televizyonu, insan sömürüsünün devamını sağlayan birer silah olarak gördüğümden, bu iki sömürü aracını en iyi betimleyen silah sözcüğünü yalın hâlde, tırnak işareti (") koymadan kullanıyorum.

Sinema ve televizyon...

Bu iki sözcüğün çağrıştırdığı "büyülü ortam", "oyuncuları" iktidar ortağı, haydi biraz hafifletelim; iktidar askeri olarak piyasaya sürüyor. Bu "oyuncular" ve bu "oyunculara" hizmet sunan senaristler, makyajcılar, kostümcüler, ışıkçılar, yönetmenler, yapımcılar... halk kitlelerini uyuşturup, onların sınıfsal mücadelenin dışına savrulmalarını sağlamak için, kapitalizmin çanağındaki önemli artıkları sıyırıyorlar. Yani, iyi para kazanıyorlar. Yani, bir emekçinin bir ayda aldığı miktardaki parayı, birkaç saatte cebe indiriyorlar. Yani, Recep İvedik'in deyimiyle; "indiragandhi yapıyorlar"!

Peki, bu bayanların ve bu bayların, bir yandan para kazanırken, bir yandan da şöhret kazanmaları, onların yetenekleri yada üstünlükleri mi?

Hayır!... Asla!!!...

Kitlelerin uyuşturulması gerektiği için, bu bayanlara ve bu baylara gereksinme duyuluyor. Böylelikle bu bayanlar ve bu baylar da, boklarında boncuk var sanıyorlar.

Şahan Gökbakar da bu baylardan biri!

Bir basın emekçisine, hiç de hakkı yokken, "bel altı" şakası(!) yapan Şahan Gökbakar'ın kişiliğinde, sinema ve televizyon üzerinden halkı uyutma çalışması yürüten "kapitalizmin imaj ordusu"ndaki tüm neferleri şiddetle, hiddetle kınıyoruz!!!

Çok önemli bulduğumuz için, sitemize aktardığımız Milliyet gazetesindeki çok kısa ve çok anlamlı haberi ezberleyiniz. (HB)


***


Şahan'dan büyük terbiyesizlik


Şahan Gökbakar gerçekten de Recep İvedik olduğunu ispatladı. Galada bir kadın muhabire öyle bir cevap verdi ki..

Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan Recep İvedik'in galasında gözden kaçan skandal.

Galada görevli gazeteci kızlardan biri Şahan'a izdihamdan yakınıyor ve "Bir daha gala yapmamanızı rica ediyoruz" diyor.

Şahan Gökbakar Recep İvedik olduğunu hatırlayarak "Sana özel bir gösterim yapacağım... Ama film değil; sana başka bir şey göstereceğim. Sana özel" diye cevap veriyor.

Utandıran sözlere başta sevgilisi Merve Sevi olmak üzere herkes kahkahalarla katılıyor.

(Kaynak: Milliyet)