1 Ocak 2010 Cuma

Ertuğrul Günay yönetimindeki Kültür Bakanlığı çanağını yalayanların oynadıkları oyunların adlarına bakıp, tiyatro düzeyi hakkında bilgi sahibi olunuz!

Ben; askerlik yaptım, haksız yere siyasi tutuklu oldum, vergi veriyorum. Benim gibi insanların verdiği vergilerle ayakta duran Kültür Bakanlığı, bana sormadan, benden izin almadan, tiyatro sanatına katkı yapmak için değil, devlet sadakası almak için tiyatro yapanlara ulufe dağıtıyor. Ben, sade vatandaş olmanın yanı sıra, profesyonel bir tiyatro sahibi olarak, Kültür Bakanlığı'nın çanak yalatmasına ve tiyatro esnafının da çanak yalamasına karşıyım. Bu durumu esefle kınıyorum. Lanetliyorum. Götüne güvenen borazancıbaşı olduğu gibi, izleyicisine güvenen tiyatrocu olsun!... (Hilmi Bulunmaz)


***


Aşağıdaki listede tiyatrolarına ait oyun adları bulunmasına karşın, değerlendirme kategorisine dahil edemediğim diğer tiyatro esnafı meslektaşlarım, haklı olarak, kendilerine ilgi göstermediğimi düşünüp, bana kızıyorlardır. Ancak, yazı yazamayacak denli yorgunum. Elim kalem ve/ya klavye tutacak duruma gelince, henüz değerlendiremediğim diğer tiyatro esnafı meslektaşlarımın oyunlarını da mutlaka, ama mutlaka değerlendirip, onların da tiyatro tarihindeki yerlerini almalarını sağlayacağım. Lütfen aceleci davranmasınlar! (HB)


***


GASPİNG

DELİ BAYRAMI


YOLUMUZU BULALIM (Bu oyunu sahneye koyan Adım Tiyatro, "YOLUMUZU BULALIM" derken, Kültür Bakanlığı çanağı yalamayı mı teorize ediyor?)

KÜÇÜK AMA ÖNEMLİ BİR ROL


TANIMADIĞIM ADAMLAR

FAİLİ MÜŞTEREK (Altıdan Sonra Tiyatro, FAİLİ MÜŞTEREK adlı oyunu gündeme getirirken, Kültür Bakanlığı çanağını hep birlikte, müşterek olarak, yani bu listede adı bulunan oyunları sahneye koyan diğer topluluklarla birlikte yaladıklarını anlatıp, iyi bir halt yediklerini mi belirtmeye çalışıyor?!)

PARÇALANMAK

HASRET

BİZ VARIZ

KOD ADI: KEKLİĞİ DÜZ OVADA AVLARLAR

ELVEDA SARAY-BOSNA

KİM KORKAR HAİN KURTTAN

DUVARLARIN ÖTESİ

ÇOCUĞUM (BABY MINE)

BANA WILLIAM DEYİN

ALADAĞLI MIHO

CANLI MAYMUN LOKANTASI

"L'EMMERDEUR" MÜNASEBETSZ (BAŞBELASI)

KEREM GİBİ YANA YANA - N. HİKMET'LE 35 YIL

AYYAR HAMZA

ÇAPRAZ ATEŞ

YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ

HAVA PARASI (Kültür Bakanlığı çanağı yalamak için HAVA PARASI gibi bir oyunu proje olarak sunma ihtiyacı duyan Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu, çanak yalamanın aslında bir "hava parası" almak anlamı mı taşıdığını duyumsatmak istiyor?)

MUHTAR HAVUÇ HASAN

GARDİYAN

RASTLANTININ BÖYLESİ

ALEVLİ GÜNLER

LEYLA'NIN EVİ

ABBAS YOLAGİDEN

KRALİÇE LEAR

SARIPINAR 1914

YERLİ MALI OPERET

RUHUNDAN TRAMVAY GEÇEN ADAM

"7" (SHAKESPEARE MÜZİKALİ)

TROYALI KADINLAR

HAMLET


KOLTUK TAKIMI (Saadet Kaçar'ın sahibi olduğu Bab-ı Tiyatro, Kültür Bakanlığı çanağı yalarken elde ettiği avanta parayla bir KOLTUK TAKIMI almayı mı planlamış?)

72. KOĞUŞ


BİR GARİP MASAL

TİTUS ANDRONİCUS

KASSAS

YALANCININ RESMİ

MEDYA MAYMUNLARI

GECEYARISI TARİFESİ

NAKŞIDİL SULTAN

OPHELİA'YI KİM ÖLDÜRDÜ?

KURGU

ÇILGIN RUH

PAZAR GÜNKÜ CİNAYET

TEODORA 2

SON BİR KEZ (Tiyatro Oyunevi, SON BİR KEZ adıyla bir oyun sahneye koyarak, artık Kültür Bakanlığı çanağı yalamayıp, yani bu çanağı "son bir kez" yalayıp, hemen ardından devrimci tiyatro mücadelesine mi katılmaya karar vermiş acaba?)

DÜRİYE TEYZE

QUINTET - BİR DÖNÜŞÜN BEŞLEMESİ

ŞÖLEN

HESAP LÜTFEN (Tiyatro Z, Kültür Bakanlığı çanağı yalamanın bir hesap-kitap işi olduğunu ve bu çanağın yalanması için Kültür Bakanlığı'na HESAP LÜTFEN demenin yeterli bir ölçüt olduğunu mu dile getiriyor?)

SİLBAŞTAN

KAYIN KOCA

YİYOZ, İÇİYOZ, ÖDEMİYOZ (Yalçın Menteş Tiyatrosu, hiç öyle lafı kıvırma yoluna sapmadan, Kültür Bakanlığı çanağı yalamanın çok doğal bir şey olduğunu düşünüyor ve buna dayanarak; YİYOZ, İÇİYOZ, ÖDEMİYOZ diye slogan atmayı olağan karşılamamızı mı bekliyor?)

SAFAHAT (M. AKİF ERSOY)

CERB


(Kaynak: Kültür Bakanlığı çanağını yalayan profesyoneller)