14 Ocak 2010 Perşembe

"Başkanı Burnundan Yakala" Samsun ve Ankara'da


"Anadolu halkının yakın ilgisiyle 'Başkanı Burnundan Yakala' adlı oyunumuzla turnemizi sürdürüyoruz. Beş bin izleyiciyi aştık. Bu hafta Samsun ve Ankara'da olacağız. Buluşmak dileğiyle..."

Tiyatro Simurg
Adına
Mehmet Esatoğlu


***


Tiyatro Simurg ve İdil Tiyatro Atölyesi’nin yeni oyunu “Başkanı Burnundan Yakala” ülkenin dört bir yanında perde açıyor. İlk gösterimini Bursa’da geçtiğimiz Aralık ayında yapan oyun, şimdi de Samsun ve Ankara’ya gidiyor.

Bursa’da dört yüz, Eskişehir’de bin beş yüz, Malatya’da sekiz yüz, Kars’ta bin yüz, İzmir’de sekiz yüz, Antalya’da beş yüz izleyici ile buluşan oyun Samsun ve Ankara’da da yoğun bir izleyici kitlesiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Mehmet Esatoğlu’nun yazıp yönettiği oyun, geçtiğimiz Kasım ayında ülkemize gelen ABD eski başkanı Bill Clinton ile onun burnunu tutan Erkan bebeği konu alıyor.

Yoksul kitlelerin ABD emrine girdikçe düştüğü çıkmazları konu alan oyun Hiroşima’da, Vietnam’da Irak’ta milyonlarca insanı kendi çıkarları adına yok eden ABD’nin suç dosyasını ortaya koyuyor.

Toplam 12 oyuncunun yer aldığı oyun 15 Ocak’ta Samsun’da Derya Düğün Salonu’nda, 16 Ocak’ta ise Ankara Abidinpaşa- Mamak’ta Lale Düğün Salonu’nda izleyici ile buluşacak.

Oyunların başlama saati 19.00.