11 Ocak 2010 Pazartesi

Sanat Danışmanı LİNÇÇİ Kenan Işık olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Kadir Topbaş'ın başı şaşkınlıktan bir türlü kurtulmuyor!

Kadir Topbaş'ın şaşkınlığı


Pınar ÇITAK KOYGUN - Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL DHA


Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 16 Ocak'ta resmi olarak açılacak Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde incelemelerde bulundu. Topbaş'a Sanat Danışmanı LİNÇÇİ Kenan Işık, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşe Nil Şamlıoğlu ve projenin mimarı Erol Kuzubaşıoğlu eşlik etti.

TOPBAŞ KAZA ATLATTI

Topbaş sahnede incelemelerde bulunurken kaza atlattı. Topbaş, yukarıdan inen perde ve ışık dekorlarını fark edemedi. Sahnenin ortasına doğru yürürken bir anda yukarıdan inen onlarca dekorun arasında kalan Topbaş ne yapacağını şaşırdı. Topbaş, görevlilerin yardımıyla dekorların arasından çıktı. Topbaş daha sonra incelemelerine kaldığı yerden devam etti.

Topbaş, 600 kişilik olarak tasarlanan ve Keşanlı Ali Destanıyla açılacak olan Muhsin Ertuğrul Sahnesinde gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

ELEŞTİRENLER BELGESELDE GÖSTERİLECEK

Topbaş Muhsin Ertuğrul ile ilgili bir belgesel hazırlandığını belirterek, " Bu arada muhalifler ve karşı görüşler ileri sürenler, duygusal davrananlar ve bunu karşıt görüş olarak ileri sürenler orada kısmen de olsa yer almış olacak. Sadece onlar üzerine kurgulanmış olan bir belgesel değil" dedi. Topbaş bu belgeseli ayın 16'sında göstereceklerini kaydetti. Topbaş eleştiride bulunanlara davetiye gönderilip gönderilmediği sorusuna da cevap vererek, " Sanatçının hassasiyetini biliyoruz. Güvensizlik olabilir duygusal davranabilirler diye. 19'undaki galaya davet edeceğiz. İnşallah onlar da geleceklerdir. Kimse önyargılı değildir. Belki siyasiler tavırlı, bu olayları kendilerince bir fırsat olarak değerlendirmiş olabilir .Yapılan iş İstanbul'a, bu kente ve ülkeye yapılan bir iştir. Kırgınlıklar geride kalacaktır. Doğru yaptığımızın bir işareti ve nişanesi olacaktır. Tepki gösterenlerin de bunun sonucunun ne olacağını düşünerek davranacaklarını düşünüyorum" diye konuştu. AKM ile ilgili de konuşan Topbaş, " AKM'nin durumunu biliyorsunuz. AKM Kültür Bakanlığına bağlı. 2010 için ciddi bir yenileme düşünüldü. Çok ciddi baskılar yapıldı ve sürecin sonunda da gördüğünüz gibi artık dokunulmaz hale geldi. İstanbul için bir kazanç olmasını diliyorum. Yapılan her adım atılan her adım bu kente birşey katmak adına olmalı" diye konuştu.

Topbaş İstanbul'un 2010 Kültür Başkenti olmasıyla ilgili olarak ise, " Bir kere kentin kendi hafızasındaki değerlerin ortaya çıkarılmasını sağlıyor " dedi. İBB Sanat Danışmanı Kenan Işık, " Doğrusu ben burada oyun yapmasam bile, oyun yapacak olan insanlar için çok imreniyorum ve özeniyorum doğrusu " diye konuştu. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşe Nil Şamlıoğlu ise, " Biz seyircimizle varız. Onlarla birlikte inşallah çok keyifli tiyatro sezonlarını bu salonda İstanbul'da kucaklayabileceğiz " dedi. Projenin mimarı Erol Kuzucubaşıoğlu ise yeni sahnenin eskisine benzerliğiyle ilgili olarak, " Eski Muhsin Ertuğrul tiyatrosunu andırabilmek için girşini eskiden olduğu gibi orta noktadan ve merdivenlerle yükselerek aldık " dedi. Topbaş Muhsin Erturul sahnesinin kendilerine maliyetinin 17 milyon lira olduğunu da söyledi.

"BÜTÜN MESELE SENDİKACILARIN ENTRİKASI"

İtfaiyecilerin eylemiyle ilgili bir soruya da cevap veren Topbaş, " Çok konuşanlar var. Olayı istismar edenler var. Vatandaşımız da gerçeği bilmediği için etkilenmiş olabilir" diye konuştu.

Zabıtalar tarafından itfaiyecilerin demokrasi çadırlarının kesilmesiyle ilgili olarak ise, çadırın Çarşamba günü kaldırılacağını ancak itfaiyecilerin Cuma gününe kadar Valilikten süre istediklerini belirtti. Topbaş, " Cuma gününe kadar sendika yetkilileri sayın Valimizden süre istemişler. Cuma günü biz kaldıracağız demişler ve sözlerinde durmamışlar. Bunu kendileri için bir siyaset arenası olarak kullananan birilerinin imkan bulduğu yer" şeklinde konuştu.

"Bütün mesele sendikacıların entrikası " diyen Topbaş, " Bu kadar net söylüyorum. Daha önce BİMTAŞ'ta yetki aldıkları için bir başka şirkette yetki alamayız diye işçileri istismar ediyorlar.Siyasiler istismar ediyor. " dedi.

BAYKAL'A İTFAİYECİ SORUSU

Topbaş " Ben Sayın Baykal'a soruyorum. Yerinize oturtturduğunuz zaman bu itfaiyecilere sormadınız mı ki, nedir haklarınız zayi oluyor mu ? Herhangi bir baskı altında mı tutuluyorsunuz diye niye sormadınız ? Bunu sormak lazım sayın Baykal'a . Siz alıp bunu niye istismar ediyorsunuz ? İşte Muhsin Ertuğrul'da da siyasiler geldiler ve burada da gösteri yaptılar. Niye ? Dumanlı hava. Biz buradan bir fırsat doğururuz diye. İtfaiyecilerde de öyle koca koca, siyasiler oturdu buradaki işçileri istismar ederek gösteri yapmaya kalktılar. Hiçbir hakları zayii olmuyor. Hiçbir haklarında farklı bir muamele yok " diye konuştu.

"YAPTIĞIMIZ PLAN ŞU; ORMANA YENİ İMAR AÇMA ANLAMINDA DEĞİL"

Florya Ormanının imara açılacağı eleştirilerine de cevap veren Topbaş " Florya ormanı taş olmasın beton olmasın. Bu hale nasıl ve hangi yönetimlerle geldi bu bir. Şimdi uydu fotoğrafları hazırlatıyorum. 408 tane bina yıktık orada. Yaptığımız plan şu; ormana yeni imar açma anlamında değil. Mevcut yapıların yasallaşması anlamında bir adım attık. Herşey yasallaşsın kayıda girsin. Sahillerdeki sosyal tesisler dahil ve Başkanlık konutu dahil olmak üzere. Bu şu demek değildir: Florya'da ormanda yeni binalar yapmak.Ormanı biz ne hala getirdik. Eskiden ne haldeydi ? Bayanlara tecavüz edildiğini basından gördük orada. Bu kadar güvensiz alanlardı. Hangi dönemlerde bunu da düşünmek lazım " dedi.

(Kaynak: Milliyet)


***


Oyun'un notu: Yukarıdaki metni, milliyet.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, metinde bulunan LİNÇÇİ ada biz link verip, bu adı biz kırmızılaştırdık!

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi