5 Ocak 2010 Salı

LİNÇÇİLERİN bile LİNÇ edilmesine karşı olduğumuz için, LİNÇÇİ tiyatrom.com sitesindeki LİNÇÇİ Yenikapı Tiyatrosu'nun haberini okurlarımıza duyuruyoruz

ARTIK YETER !
Yenikapı Tiyatrosu oyuncularına yine gözaltı !
Oyuncularımızdan Özlem Gülmez ve Şahin Adı güzel bugün POSTACI oyun afişlerini asarken, polislerce gözaltına alınmış ve Güzelyalı karakoluna götürülmüştür. aynı baskıyı bundan günler öncede yaşayan tiyatromuz ayrımcı ve baskıcı politikalara karşı sesini Tiyatroların eylemli birliğiyle cevaplamıştı. disko-bar ve çeşitli kurumların afişlerine verilmeyen cezalar tiyatromuza , üstelik oyuncuları gözaltına alınarak verilmekte. tiyatronun afişinden bilen korkan bu zihniyete ne denebilir ki? afişlerinden dolayı bu topraklarda gözaltına alınan kaç topluluk vardır ?
bizlere dayattığınız bu yıldırma politikasının sonunda ifla eden sizin sinirleriniz olacaktır. bizler sesimizi, nefesimizi, estetiğimizi ezilenlerden yana daha çok çıkartmaya devam edeceğiz.
baskılarınız, göz altılarınız, tutuklamalarınız bize vız gelir.
Tüm demokratik ve sanat kamuoyunu artık yeter demeye çağırıyoruz !
aşağıdaki emniyet müdürlüğünün faks numarasına ve İzmir Büyükşehir belediyesinin e-posta adresine tepkilerinizi gönderebilir ya da bu tepkileri basın kamuoyuyla paylaşabilirsiniz
489 05 00 İzmir Emniyet Müdürlüğü ve him@izmir.bel.tr

Son dakika notu : 5 ocak 23.00 itibarıyla biraz önce adıgeçen Yenikapı Tiyatro üyelerinin serbest bırakıldığını öğrendik (Tiyatrom)

(Kaynak: www.tiyatrom.com)

***

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi