7 Aralık 2009 Pazartesi

LİNÇÇİ dergilerin tümünü çöp kutularında hızla çürüten; okunabilecek nitelikte, Türkiye'nin en saygın ve en yaygın LİNÇÇİ olmayan tek tiyatro dergisi!

YENİ TİYATRO DERGİSİ’NİN 14. SAYISI BAYİLERDE VE KİTAPÇILARDA!..

KİTAP EKİ OLARAK SADIK ASLANKARA'NIN TEK KİŞİLİK OYUNU "KIRK YAŞ DÜŞLERİ" VERİLİYOR.


Yeni Tiyatro Dergisi'nin 14. sayısı çıktı. Derginin bu sayısındaki kapak konusu "Yılmaz Onay’la Dobra Dobra" olarak belirlenmiş; Türk Tiyatrosu’nun "yaşayan" en önemli değerlerinden olan; yazar, yönetmen, çevirmen ve düşün adamı Yılmaz Onay’la Erbil Göktaş bir söyleşi gerçekleştiriyor. Söyleşinin bir ilginçliği de, Onay'ın "Arafta Kalanlar" oyununu "Adem Açtı Gözünü" adıyla yöneten Moda Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Türkan Aktoprak’ın da bir süre sonra söyleşiye dahil olması... Onay, Türkiye’nin gündemiyle ilgili önemli konulara da değiniyor.

Erbil Göktaş "2009'u Uğurlamak: Onurla, Sevgiyle, Tutkuyla, Dirençle!.." başlıklı "sunuş" yazısında Yeni Tiyatro Dergisi'nin 2009'daki tüm krizlere karşın yürümekten koşmaya geçtiğini, hatta dev dalgaların üzerinde "vals yapmaya bile başladığını" eğlenceli bir üslupla anlatıyor. Banu Ayten Akın, incelemesinde "12 Eylül 1980 Darbesi"nin izlerini "Oyun Yazarlığına da Etkileri" bağlamında sürüyor. Filiz Tanya, TAKSAV’ın Ankara’da düzenlediği 14. festivalin "eleştirisini" yapıyor ve “izlenimlerini” aktarıyor. Okday Korunan, “Kitle Kültürü” başlıklı denemesinde “ilginç” saptamalarda bulunuyor. Ayrıca Erbil Göktaş, Polonya Legnica’daki Modjesca Tiyatrosu’nun ve Kent Festivali’nin Genel Sanat Yönetmeni Jacek Glomb’la keyifli bir söyleşi gerçekleştiriyor. Yine Göktaş, Eylül ayında Polonya’nın Legnica kentinde katıldığı “2. Uluslararası Miasto (City) Tiyatro Festivali”nde Can Atilla’nın müziklerinden yola çıkarak oluşturulan “Aşk-ı Hurrem”in yönetmeni Kemal Başar’la geniş bir söyleşi gerçekleştiriyor. Meral Harmancı Turunçoğlu, “Bir Belgesel Tiyatro Örneği Olarak Sivas’93”ün eleştirisi ve Zehra İpşiroğlu’nun “Yüz Yıl Sonra Brecht” kitabının tanıtımını ve eleştirisini yapıyor. Burcu Aksakal,
13. sayıda Tadeusz Kantor’la başladığı “Çağımızın Yönetmenleri”ni Giorgio Strehler ile sürdürüyor. Ceren Olpak, Tarık Günersel’le “Uyarlama” ve “Genç Yazarlara Önerileri” üzerine bir söyleşi yapıyor. Burak Akyüz ise “Balıkesir Muhasebecisi” oyununun eleştirisiyle derginin bu sayısında yer alıyor.

Derginin Yayın Kurulu’nda şu isimler bulunuyor: Sema Göktaş, Okday Korunan, Alpay Ekler, Hilmi Zafer Şahin ve Erbil Göktaş…

Türkiye’nin ilk ve tek “hakemli” popüler dergisi olan Yeni Tiyatro’nun Hakem Kurulu’nda ise şu adlar bulunuyor: Prof. Dr. Murat Tuncay, Prof. Dr. Semih Çelenk, Doç. Dr. Sema Göktaş, Yrd. Doç. Dr. Gülayşe Temeltaş

Derginin 14. sayısındaki “kitap eki” ise Sadık Aslankara’nın “Kırk Yaş Düşleri” adlı tek kişilik oyunu.

Yeni Tiyatro Dergisi, okurlarından gelen yoğun istekler sonucunda Kasım 2009’daki 13. sayısından itibaren “aylık” olarak çıkıyor.

Yeni Tiyatro Dergisi satış yerleri:
İstanbul; Mephisto Kitabevi (Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Kadıköy), İstiklal Amargi Kadın Akademisi, İstiklal Ada Kitabevi, Beyoğlu Pandora Kitabevi, Beyoğlu Simurg Kitabevi, Tünel Robinson Crouse Kitabevi, Tünel Tramvay Durağı Gazete Bayisi, Beyoğlu Mis Sokak Gazete Bayisi, Mis Sokak Semerkant Kitabevi, Eski Taksim Sahnesi Gazete Bayisi, Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy Seyhan Müzik, Kadıköy İmge Kitabevi, Kadıköy Khalkedon Kitabevi, Kadıköy-Beşiktaş İskelesi Karşısı Gazete Bayileri, Beşiktaş Barbaros Bulvarı Girişi Meydan Gazete Bayisi (Ferihan Karasu). Bakırköy Belediyesi Şehir Tiyatrosu Basın ve Halkla İlişkiler. Haydarpaşa Garı Gazete Bayisi. Eminönü Çemberlitaş Bulunmaz Tiyatro. Moda Sanat Tiyatrosu’nun Fuayesi ve Girişindeki Sahaf…
Ankara; Dipnot Kitabevi, Dost Yayınları ve Kitabevi, Turhan Kitabevi, Bilim-Sanat Kitabevi ve İmge Kitabevi.
Kocaeli; Kolordu Nurkan Kitabevi , Çağdaş Kitabevi, Belsa Fırat Kitabevi; Kocaeli B. B. Şehir Tiyatrosu Gişesi, Hereke Gazete Bayisi (Mehmet Cengiz); Sabancı, Oyun İstasyonu Gişesi.
İzmir; Konak Kabile Kitabevi, Karşıyaka Pan Kitabevi, Narlıdere GSF Kitapçısı, Konak Devlet Tiyatrosu Gişesi; Menemen Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler.
Sakarya; Değişim Kitabevi. Bursa; Heykel Sönmez İş Sarayı Girişi Bursa Kitapçısı / Ahmet Turunç, Bursa Sanat Tiyatrosu.
Erzurum; Atatürk Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümü, Kitap Sarayı.
Trabzon; Özlem Şahin, Şehir Tiyatrosu, Trabzon DT Gişesi.
Gaziantep; İhsan Ata, Seyir Tiyatrosu Oyuncuları.
Eskişehir; Adımlar Kitabevi.
Amasya; Öğr. Gör. Alattin Özgen, Amasya Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu.
Niğde; Öğr. Gör. Lokman Zor, Niğde Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü.
Ordu; Öğr. Gör. Hakan Alkan, Ordu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı.
Diyarbakır; Uğur Çınar, Devlet Tiyatrosu, Kültür Sarayı, Yenişehir.
Ağrı; Zübeyr Cinisli, İbrahim Çeçen Üniversitesi, Eğitim Fakültesi.

***

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi