16 Aralık 2009 Çarşamba


Seyyar Sahne
.
"TEHLİKELİ OYUNLAR"
.
Aralık ayı programı
.
.
BU HAFTA…
18 ARALIK CUMA 20:00
19 ARALIK CUMARTESİ 19:00

Ve Haftaya…
25 ARALIK CUMA 20:00
26 ARALIK CUMARTESİ 19:00

İTÜ Maçka Kampüsü, İşletme Fakültesi Tiyatro Salonu

Oyun 2 perde, 130 dakikadır.
.
Detaylı bilgi ve rezervasyon için: info@seyyarsahne.com veya 0531 696 41 09

(Rezervasyon yaptırdıktan sonra biletlerinizi salondaki gişeden oyundan 30 dakika öncesine kadar alabilirsiniz. Oyun günü yapacağınız rezervasyonlar için lütfen telefon etmeyi tercih ediniz.)

İTÜ İşletme Fakültesi’ne ulaşım hakkında bilgi almak için tıklayınız.

www.tehlikelioyunlar.net / www.seyyarsahne.com

Seyyar Sahne’nin Yeni Oyunu: Tehlikeli Oyunlar
.
Oğuz Atay’ın, “Tutunamayanlar”ı bitirdikten kısa bir süre sonra yazdığı “Tehlikeli Oyunlar” romanı, Seyyar Sahne tarafından sekiz aylık yoğun bir çalışma sürecinin ardından seyirci karşısına çıkarılıyor.
.
Son bir kaç yıldır hatırat (“Ben, Pierre Rivière...”-2006), kutsal metin (Eski Ahit - “Vaiz” - 2007) ve mesnevi (“Kuşlar Meclisi” - 2008) gibi “tiyatro dışı” metin türlerinin dramatik olanaklarını araştıran grup bu kez bir romanı tek kişilik bir oyun olarak sahneliyor.
.
“Tehlikeli Oyunlar”, Hikmet Benol karakterinin varoluş mücadelesi üzerinde şekillenen ve diyalogtan monoloğa, ben-anlatıcıdan tanrısal-anlatıcıya, mektuplardan günlüklere ve şiirlere, didaskalilerden kaleydoskopik görüntüler oluşturan bilinç-akışlarına kadar birçok yazın tekniği ve türüyle anlatım olanaklarının sınırlarının zorlandığı uzun soluklu bir romandır.
.
Seyyar Sahne uzunca bir süredir, hareket, ses ve nefesin objektif çözümlemeleri ve bu analizler yoluyla icrasını temel alan oyunculuk çalışmaları yürütmektedir. “Tehlikeli Oyunlar” bu araştırma ve çalışmaların doğal bir uzantısı olarak da görülebilir.

Uyarlayan: Oğuz Arıcı, Celal Mordeniz, Erdem Şenocak
Yöneten: Celal Mordeniz
Reji Danışmanı: Oğuz Arıcı
Oynayan: Erdem Şenocak

Facebook’taki Seyyar Sahne grubuna üye olmak için tıklayınız.