28 Aralık 2009 Pazartesi

Destek için bu emaili adresinizdekilere gönderiniz.

KESK’li Emekçiler Baskı ve Saldırılara Karşı Örgütlenme Komisyonu’ndan

ERDAL GÜZEL ÖĞRETMEN DÜN TUTUKLUYDU, BUGÜN SÜRGÜN!

Düşünmeyen nesiller yetiştirmek için düşünmeyen öğretmenlere ihtiyacı var kapitalizmin. Devrimci, demokrat, ilerici, aydın… Bu güne kadar nice öğretmen öldürüldü, saldırıya uğradı, tutuklandı, sürüldü ya da soruşturmaya uğradı. 25 Kasım iş bırakma eyleminden sonra da yüzlerce kamu çalışanı soruşturma saldırısına uğradı. Sistemin saldırıları sürüp gidiyor. El birliği ve oy birliğiyle…

4 No’lu Eğitim-Sen Şubesi’nin İşyeri Temsilcisi Erdal Güzel öğretmen de bunlardan yalnızca birisi. 23 Ekim 2008’de tututklandı, ilk mahkemesi 9 ay sonra 1 Temmuz 2009’da görüldü ve tahliye edildi. Dava henüz sonuçlanmamışken 28.12.2009 tarihinde, kadrosuyla birlikte, Gazi İlköğretim Okulu’ndan İstiklal İlköğretim Okulu’na sürgün kararı çıktı. Öğrencileri ve velileri 31.12.2009 Perşembe günü saat:12.00’da Gazi İlköğretim Okulu önünde “Öğretmenimizi İstiyoruz” diyerek basın açıklaması yapıyorlar.

Erdal Güzel’in uğradığı sürgün saldırısının tüm emekçilerin örgütlenme hakkına yapılmış olduğunu biliyoruz. Eğitimi, müfredata ve sınıfa hapsetmeyen her öğretmen bu saldırılara maruz kaldı, kalıyor. Bu saldırı ne ilktir ne de son olacak.

Tüm devrimci, ilerici, demokrat kamuoyunu emekçilerin örgütlenme hakkına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Devrimci Emekçi Komiteleri (DEK)

Basın açıklaması: 30.12.2009
İnsan Haklar Derneği Saat: 11.00

Not: Basın açıklamasına ulaşan mesajlar okunacaktır.