24 Aralık 2009 Perşembe

Tiyatro sanatçılarını LİNÇ etme girişiminde bulunmayan Hindistan'dan şirin bir örnek: BADHO PAISANO KHEL CHHE

Yazan: Pravin Solanki
Yöneten: Feroz Bhagat
Oynayanlar: Deepak Gheewala, Sachi Joshi, Dinyar Contractor, Mehul Kajaria, Sheetal Antani, Purvi Bhatt, Bhumika Thakkar, Dharmesh Vyas, Bhavesh Shingala, Pratik Dave, Kanu Joshi, Navneet Rana.

İnsanlığın ilk oluşumundan bu yana süren "baba-oğul çelişkisini" izlek hâline getirmiş olan Pravin Solanki'nin kaleme aldığı bu oyunda ABD ve Türkiye adları da geçiyor. Oyundaki karakter adlarından bazıları şöyle: Mehul Kajaria (oğul), Sheetal Antani (anne), Deepak Gheewala (baba), Sachi Joshi (Mehul Kajaria'nın sevgilisi), Dinyar Yüklenici (babanın Türkiyeli arkadaşı). Tipik bir günlük hayat içerisinde akıp giden oyun, dünya tiyatrosuna yeni bir halka eklemiyor. Ancak, bir Türkiyeli'nin oyunun dramatik örgüsüne eklemlenmesiyle, eğlencelik bir seyir hâlinde süren oyunu izlemek isteyenler, kendilerini Hindistan'a atma planları yapabilirler. (HB)

(Kaynak: mumbaitheatreguide.com)

***

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi