30 Kasım 2009 Pazartesi

Dünyanın kaç bucak olduğunu gezerek öğrenen Cemal Bulunmaz, şimdi de Kenya'dan döndü!

Bulunmaz, bir Maasaiyle Maasai Mara'da (Foto: Evren Şentürk)


Hilmi Bulunmaz
30 Kasım 2009


Ortaokulu bitirir bitirmez, o ana dek kurduğu "başka ülke düşlerini" düş hâlinde bırakmamak için, yurtdışına çıkmaya başlayan Cemal Bulunmaz, ilk gezisini Almanya'ya yaptı. Dünyanın birçok ülkesini defalarca gezen Cemal Bulunmaz, yaklaşık olarak yirmi kez Rusya'ya, yine yaklaşık olarak on kez Hindistan'a gitti. Bulunmaz, Rusya ve Hindistan'ın ardından, en sık olarak şu ülkelere gitti; Almanya, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, İtalya, Litvanya, Makedonya, Polonya, Ukrayna ve Yunanistan. Çok sık olmamakla birlikte, Avusturya, Bulgaristan, Fransa, Hong Kong, İspanya, İsviçre, Meksika, Sırbistan, Suriye'ye de giden Bulunmaz, uzun yıllardır düşünü kurduğu Kenya seyahatini nihayet gerçekleştirdi.

Almanca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça dillerini konuşabilen Bulunmaz, ayrıca gittiği ülkelerin dillerini birkaç günde konuşabilecek duruma geldiği için, hiçbir ülkede dil sorunu yaşamıyor. Kenya'nın başkenti Nairobi'ye iner inmez "jambo" (merhaba) sözcüğünü öğrenip yolda karşılaştığı herkese bu sözcükle hitap eden Bulunmaz, birkaç gün içinde birkaç yüz sözcük öğrenip, Kenya'da yaşayanlarla kendi dilleriyle sohbet edince, son derecede rahat bir seyahat geçirdi.

Cemal Bulunmaz, birçok becerisinin yanı sıra, Kararların Kutusu, Karanlık Ev ve Şiirleri adlı iki kitaba sahip ve eli kalem tutan biri olduğu için, ayağının tozuyla Kenya anılarını yazıp kendisine ait sitesinde yayınladı. Mutlaka okunması ve üzerinde düşünülmesi gereken yazılar için lütfen, aşağıdaki başlıkları TIKLAYINIZ!

1 - Nairobi, Kenya (Kasım 2009)
2 - Masai Mara, Kenya (Kasım 2009)

Ayrıca bakınız: Dünyanın kaç bucak olduğunu gezerek öğrenen Cemal Bulunmaz, şimdi de Kenya'da!