13 Ekim 2009 Salı

Büktel ile Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için M. Demirkanlı'nın başlattığı LİNÇ KAMPANYASIna imza veren tiyatrolar birliği sunar!

(tiyatrolar birliği)
Vasıf Öngören Sanat Merkezi açıldı !


Yıllardır tartışılan halkın tiyatro okulu projesi hayata geçiyor. 10-11 ekim tarihlerinde İzmir-Alsancak’ta yapılan açılış etkinlikleri ile hayata geçen Vasıf Öngören Sanat Merkezi Tiyatro Enstitüsü kalabalık bir sanat sever kitlesiyle buluştu.

10 Ekim’de açılış kokteyli ve eğitmenlerin tanıtımını hayata geçiren sanat merkezinde açılışı konuşmasını Orçun Masatçı hayata geçirdi. Ardından Mehmet Esatoğlu, Vasıf Öngören’in kızı Aslı Öngören’in açılışa gönderdiği mektubu okudu. Yunus Kırılmış’ın Ruhi Su tarzında seslendirdiği türkülerden sonra Sanat Merkezi tarafından inşa edilen 60 kişilik cep tiyatrosuna geçildi. Vasıf Öngören Sanat Merkezi Prof. Dr. Ayşegül Yüksel sahnesinde ilk kez bir oyun sahnelenmiş oldu böylece. Tiyatro Simurg’un “sözcükler Can Yücel’i özler” oyunundan önce Orhan Aydın ve Turgay Tanülkü salon ve okul hakkındaki düşüncelerini belirttiler.

Vedat Sakman’da müzik atölyesinin eğitmeni oldu !

11 Ekim’de eli kırık olmasına rağmen Vedat Sakman izleyiciyle buluştu. Oldukça kalabalık bir kitleyle buluşan Sakman şarkılarını seslendirirken, onların öykülerini de anlattı. Sohbet, mini konser havasında geçen etkinlik başarıyla tamamlandı. Bu etkinlikten sonra yapılan görüşmelerde sevgili Vedat Sakman’da okulumuzun Müzik Atölyesinde Öğretim üyesi olarak görev almıştır.

***

OYUN'un notu: Yukarıdaki metni geldiği gibi yayınladık!

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi