15 Ekim 2009 Perşembe

Ameliyat masasına yatırılmayı hak eden dizi!

Uzun yıllardır televizyon izlemiyorum. Ancak, işimin bir parçası olması nedeniyle, oyunculuğu da içerdiği için, televizyon dizi haberlerini Internet'e yansıdığı kadarıyla okumaya çalışıyorum. Özellikle devrimcileri konu aldığını iddia eden dizilerin haberleri, ayrıca dikkatimi çekiyor. Hele ki 12 Eylül Faşizmi sürecini anlattığını iddia eden diziler, mutlaka ilgi alanıma giriyor.

İşlerimin yoğunluğu nedeniyle 12 Eylül Faşizmi sürecini anlattığını iddia eden dizileri izleyemediğim için, bu ameliyatı yapacak kişilere gereksinim duyuluyor. Biri yada birileri bu ameliyat işini üzerine alırsa, sanırım bu dizilerin altından çapanoğlu çıkabilir.

Milliyet'e yansıyan aşağıdaki haberi okuyup, devrimci duyarlılık gösterirseniz çok sevineceğim. (HB)



***


"Bu Kalp Seni Unutur Mu" yu nasıl buldunuz?

Salı akşamı Show Tv'de ekrana merhaba diyen "Bu Kalp Seni Unutur Mu" dizisi "Hatırla Sevgili" dizisinin kaldığı yerden yaşananları anlatıyor.

Melis Birkan, Bülent İnal, Berrak Tüzünataçve Okana Yalabık'ın başrollerini paylaştığı dizi ekrana getireceği, siyasi olaylar nedeniyle tartışmalar yaratacak gibi.

İlk bölümün özeti ise şöyle:

12 Eylül öncesi yaşanan siyasi olaylar 1980 yılından sonra artık eskisi gibi devam etmeyecektir. 68 kuşağının ve kısmen 78 kuşağının masumiyeti artık kaybolmuştur. Özel ilişkilerde de bu, hissedilir… Aşklar, arkadaşlıklar, aile ilişkileri değişim geçirmektedir. İnsanlar birey olmanın farkına varırken bencilliğin sınırında gezmeye başlamışlardır. Serbest rekabet, özel ilişkiler de dahil her durum için söz konusudur. 12 Eylül sonrası memleket karışmış, pek çok insan hapiste, pek çoğu kaçak yaşamakta veya yurtdışına çıkmaya çalışmaktadır. Öte yandan hayatlarını olanların pek farkına varmadan sürdüren büyük bir çoğunluk sadece terör bitti düşüncesiyle 12 eylül Darbesi’nden memnundur.Cemile, kocası Yalçın’la mutlu bir hayat sürmektedir ama ülkedeki gergin ortam onların evliliklerine de gölge düşürecektir. Kaçak yaşayan Sinan, kendine kalacak bir yer aramakta yurtdışına gidebilmenin planlarını yapmaktadır. Yıldız ve kocası Hüseyin, hem bağlı oldukları örgütün merkezini, hem de evlerini boşaltmaya çalışırken Yıldız gözaltına alınır. Darbenin sağ kanattaki mağduru Ülkücü Kürşad ise Sinan gibi sıkıyönetim tarafından aranmaktadır ve bu yeni durumla baş etmeye çalışırken aklı sözlüsü Elif’tedir. Hiçbiri ülkedeki bu ani değişikliğin gelecekleri üzerindeki etkisinin henüz farkında değildir. Yaşadıklarına uyum sağlamaya çalışırken, beklenmedik bir tesadüf, bu insanların hayatlarını karıştıracaktır.

(Kaynak: Milliyet)