8 Eylül 2009 Salı

Bir kültür kurumu olan BEKSAV'a yapılan baskını, bizim kurumumuza da yapılmış kabul edip, şiddetle kınıyoruz! (Bulunmaz Tiyatro adına Hilmi Bulunmaz)

Medyaya Terör Baskını


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Talimatıyla Bu Sabah Saatlerinden İtibaren Atılım Gazetesi, ESP ve BEKSAV'a Operasyonlar Düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinden itibaren Ankara, İstanbul, Hatay, Mersin ve İzmir'de operasyonlar düzenlendi. Atılım Gazetesi, Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı'na (Beksav) yönelik operasyonlarda İzmir ve İstanbul'da 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Sabah erken saatlerde başlayan operasyonların Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütüldüğü öğrenildi. İstanbul'daki operasyonlarda BEKSAV ve Atılım Gazetesi çalışanlarının evlerinde arama yapıldığı öğrenildi. İzmir'deki baskınlarda ise ESP temsilcilerinin evlerinin arandığı, Demokrat Radyo çalışanı bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyonlarla ilgili ilk bilgilere göre gözaltıların Ankara'da yapılan bir anma töreniyle ilgili olduğu iddia edildi.

(Kaynak: haberler.com)