29 Eylül 2009 Salı

HALUK IŞIK, ORHAN AYDIN, DR. ADNAN TÖNEL, ZAFER GECEGÖRÜR, FIRAT GÜLLÜ, ÖMER FARUK KURHAN, ORÇUN MASATÇI GİBİ LİNÇ GİRİŞİMCİLERİNİN KATKILARIYLA!!!...

OYUN'un notu: Yenikapı Tiyatrosu tarafından bize gönderilen aşağıdaki metnin içinde bulunan çok bâriz yanlışların doğrusunu kırmızıyla belirttik. Çok bâriz olmayan, yani az bâriz olan yanlışlara dokunmak istemedik!


***


(tiyatrolar birliği)
Vasıf Öngören
Sanat Merkezi Tiyatro Enstütüsü (enstitü) açılıyor !


Basına ve kamuoyuna;

İzmir’i Türkiye’nin bir çok (birçok) yerinde başarıyla temsil eden, kurulduğundan bu yana geçen 5 yıla 46 ayrı festivale katılım başarısı ve 6 başarılı festival düzenlemesi sığdıran, Mardin’den Sinop’a, İstanbul’dan Ankara’ya bir çok (birçok) ilde (ilde) oyunlarını sergileyen İzmir Yenikapı Tiyatrosu 1 yıldır oluşum sürecini devam ettirdiği tiyatro enstitüsü projesini hayata geçiriyor.

Alsancak, Kıbrıs Şehitler (Şehitleri) caddesi 1483 sokak no:20 adresinde 5 katlı bir sanat merkezi kuruldu ve çalışmalara burada devam edilecek. Tutulan binanın içine 63 kişilik bir tiyatro salonu, 120 kişilik bir dinleti ve konferans salonu bulunmaktadır.

Tiyatro sanatına, “Asiye nasıl kurtulur” (Asiye Nasıl Kurtulur?), “oyun nasıl oynanmalı” (Oyun Nasıl Oynanmalı?), “zengin mutfağı” (Zengin Mutfağı) ve “Almanya defteri” (Almanya Defteri) gibi sinemaya da uyarlanmış bir çok (birçok) önemli eseri kazandıran Vasıf Öngören ismi bundan böyle sanat merkezimizde yaşamaya devam edecektir. Vasıf Öngören’in kızı Aslı Öngören’in izniyle açılan Sanat Merkezimiz, sanatın bir çok (birçok) alanında hizmet vermeye devam edecektir.

Manisa Şehir Tiyatrosu’nun kurucusu ve devlet sanatçısı Turgay Tanülkü, İstanbul Tiyatrokare’nin yönetmeni, oyuncu Nedim Saban, İzmir Büyükşehir Belediyesi sanat danışmanı, yazar,yönetmen Haluk Işık, İstanbul’dan yönetmen, oyuncu Orhan Aydın, , Yazar, Akademisyen, Dr. Adnan Tönel, Bartın Bölge Tiyatrosu yönetmeni, drama lideri, yönetmen Zafer Gecegörür,Devlet Opera sanatçısı,Türkü yorumcusu, şan eğitmeni Ufuk Karakoç, Boğaziçi Gösteri Sanatları sanatçısı Fırat Güllü, Yazar Yönetmen BGST’nin kurucusu Ö.Faruk Kurhan, Bursa Mustafakemalpaşa Bölge Tiyatrosu yönetmeni Seçkin Kaymaz,Assitej Türkiye Merkezi genel sekreteri, Çoçuk (çocuk) hakları derneği genel sekreteri, Devlet sanatçısı M.Nurkut İlhan, Yenikapı Tiyatrosu yönetmeni Nazlı Masatçı, Yenikapı Tiyatrosu eğitmenleri Gözde Güldiken, Özlem Öztürk, Adnan Şahin ve Orçun Masatçı eğitmenlerimizden yalnızca bir kısmı.

Vasıf Öngören Sanat Merkezi projesi, İzmir Yenikapı Tiyatrosu tarafından oluşturulmuş ve onun girişimiyle kurulan “Tiyatro Sanatını Araştırma İnceleme Bilim Kültür Eğitim Derneği” (TİSAD) tarafından sonuçlandırılmıştır.

Sanat Merkezi 10-11 ekim’de (Ekim'de) açılış etkinlikleriyle hayatına başlayacaktır.

10 Ekim Cumartesi 19.00 – Açılış Kokteyli, eğitmenlerin tanıtımı
21.00 İstanbul Tiyatro Simurg “sözcükler can yücel’i özler” isimli tiyatro oyunu
11 Ekim Pazar 20.00 Vedat Sakman konseri

Açılış etkinlikleri ücretsiz olarak yapılacaktır. Önceden yer ayırtılması gerekmektedir.

Etkinlikler sanat merkezimizin Alsancak Kıbrıs şehitler (Şehitleri) caddesi (garanti banakası -Garanti Bankası- yanındaki sk.) 1483 sk. No:20 binasında yapılacaktır.

İletişim: 0 232 464 22 56 – yenikapi@gmail.com, bilgi@tiyatrookulu.org, www.tiyatrookulu.org

Tisad VASIF ÖNGÖREN SANAT MERKEZİ

***

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi