11 Eylül 2009 Cuma

12 EYLÜL FAŞİZMİ DE SANSÜRLEMİŞTİ!

Karl Marx ve Lenin'in fotoğrafları sansürlendi


ANKARA - İHD Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu, Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Erol Mahmut Soner ve Hüseyin Tepe'nin hücrelerde birlikte çektirdikleri resmin arka kısımda bulunan panoda Karl Marx ve Lenin'in fotoğrafının cezaevi idaresi tarafından sansürlediğini söyledi. Tutuklu Zavar'ın eşi Elif Zavar ise Karl Marx ve Lenin'in olduğu resmin daha önce sansürlenmeden kendilerine verildiğini ancak bu sefer panoda bulunan fotoğrafların sansürlendiğini belirtti.

İHD Ankara Şubesi, Sincan F Tipi Cezaevi'nde yaşana hak ihlallerine dönük tutuklu aileleri ile birlikte dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında açıklama yapan İHD Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu, Sincan F Tipi Cezaevi'nde son günlerde iki olayın gerçekleştiğini ve bunlardın birinin işkence diğerinin ise sansür olduğunu söyledi. Otlu, tutuklu bulunan Erol Zavar, Mahmut Soner ve Hüseyin Tepe'nin hücrede birlikte çektirdikleri resmin arka kısımda bulunan panoda Karl Marx ve Lenin'in fotoğrafının üzerine cezaevi idaresi tarafından montaj yaparak sansürlediğini dile getirdi. Otlu, "Hücrelerinde bulunmasına sakınca görmeyen idare bu fotoğrafın sakınca teşkil ettiği üzerinden hareket ederek sansürleme yöntemi seçmiştir. Yüksek güvenlikli cezaevlerinde idarenin kendi iradesi doğrultusunda almış olduğu fotoğrafları hiçbiri mantığı olmayan sansürleme yöntemi ile neyi gizlemeye çalışmakta olduğu anlaşılmamaktadır" diye konuştu.

Öte yandan Otlu, yine aynı cezaevinde tutuklu bulunan Cebrail Doğan, Savaş Polat ve Sercan Üstündaş'ın hücrelerinde gardiyanların saldırısına uğradıklarını belirterek, tutukluların vücutlarında morlukların meydana geldiğini söyledi. Adalet Bakanlığı'nı göreve çağıran Otlu, cezaevlerinde sürdürülen "Devlet terörü"nün bir an önce son bulması çağrısında bulundu.

Sincan 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Erol Zavar'ın eşi Elif Zavar ise, eşinin ve arkadaşlarının fotoğraf çekmek için cezaevi idaresine başvurduklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Daha önce bu panoda Karl Marx ve Lenin'in olduğu resim sansürlenmeden bize gelmişti. Ama bu sefer resmi bu panodan sansürleyerek verdiler. Üstünü kapatmışlar. Bu resmi avukata vermek istemiş eşim ama idare avukata vermemiş. Bu resmi açık görüşte kendisi verdi bana. Yapılan bu ihlal insanlık onuruna aykırıdır. Psikolojik baskı uygulanıyor. Devlet kendisi ile çelişmiş durumda. Daha önce çekilen fotoyu dışarı çıkarırken, aynı fotoyu sansürlemesi dikkat çekicidir."

ANF NEWS AGENCY

(Kaynak: rojaciwan.com)