30 Ağustos 2009 Pazar

Bulunmaz Tiyatro, Türkiye'de yalnız kalsa da, Suriye'den gelen sesle yüreğini serinletiyor!

'Diziler, Türk toplumunu yanlış tanıtıyor'

ŞAM AA

Suriye'de evlerinin bir odasını tiyatroya çeviren, tiyatrocu ikiz kardeşler Ahmed ve Muhammed Malas’ın ünleri, Suriye’nin yanı sıra Mısır ve Yemen gibi Arap ülkelerinde de yayılıyor.


Evlerinin 3 metrekarelik odasını tiyatro olarak düzenleyen kardeşler, müzik için cep telefonunu, dekor olarak odadaki dolapları, rüzgâr efekti için vantilatörü kullanıyor.

Ücretsiz izlenebilen oyunlara en fazla 15 izleyici kabul edilebiliyor. Suriye Devlet Tiyatrosu’nun sınavlarına üç kez girdiklerini, ancak üçünde de kabul edilmediklerini anlatan Malas kardeşler, “Bütün zorluklara rağmen, savaşmaya devam etmemiz gerektiğini düşündük” diyor.

Türk dizilerini “Türkiye’den güzel manzaralar gösterdiği için” sevdiklerini belirten Malas kardeşler, “dizilerin Türk toplumunu yanlış tanıttığını” düşünüyor. Malaslar, “Türk dizilerinde çok fazla gayrimeşru iş ve ilişki var. Arap dünyası, Türklerin dizilerde anlatıldığı gibi yaşadığını düşünüyor. Başrol oyuncusu olan karakterler kötü şeyler yapıyor, ama kahraman gibi gösteriliyor. Malas Drama’da bunu eleştirdiğimiz bir bölüm var” ifadesini kullanıyor.

(Kaynak: Milliyet)