1 Ağustos 2009 Cumartesi

Dergisi "Tiyatro Tiyatro"nun Temmuz 2009 tarihli son sayısında, "Tamer Levent'i Ordu'da yakalayınca saatler alan bir söyleşi için teybin düğmesine" basmış ve çanak sorularıyla, (bugün kendisi gibi "linççi" olan) Tamer Levent'e tek yanlı olarak TOBAV güzellemesi yapma fırsatını sonuna kadar kullandırmış olan

MUSTAFA DEMİRKANLI'DAN, 2001 YILINDA, TAMER LEVENT'E YÖNELİK, DEDİKODU FORMATINDA, ASILSIZ İSPATSIZ, (İSPATI DEMİRKANLI'DAN MENKUL)İĞRENÇ SUÇLAMALAR:

(...) "O toplantıda Lemi Bilgin sert bir tavır aldı. İşte o tavır alış, görevden alınmasının gerekçelerinin başlangıcı oldu, zaten yardımcıları İ. Rahmi Dilligil -o sıralarda Konservatuvar Mezunları Derneği Başkanı idi- ve TOBAV Başkanı Tamer Levent bir an önce Genel Müdürü uzaklaştırıp, yerine geçmenin planlarını kuruyorlardı. Süreç böyle gelişince, mahkemeler kurumun genel müdürünü belirlemek için tekrar devreye giriyor. Örneğin, Tamer Levent, kayınpederi İsmet Sezgin’in desteği ile genel müdür yardımcısı olduktan sonra, bir gün genel müdür olabilmek için 6-7 yıldır o görevde bulunuyor, sürekli çalıştırılmadığından dem vuruyor ama ayrılmak aklının ucundan bile geçmiyor, “Madem genel müdür yardımcısı oldum, çalışmasam, çalıştırılmasam bile ben bu koltuğu bırakmam” diyebiliyor." (...)

(Kaynak: Evrensel, "Demikanlı, Evrensel muhabiri Ebru Ilgaz'ın sorularını yanıtlıyor." Tarih: 26 Ocak 2001.)

OYUN'un notu: Yazının özgün hâlini www.coskunbuktel.com sitesinden okuyunuz!