29 Ağustos 2009 Cumartesi

'Avrupa Yakası'na para yerine daire!


atv’nin sevilen komedi dizisi "Avrupa Yakası" biteli aylar oldu. Ancak dizi oyuncularından çoğu hâlâ paralarını alamadı.

Aslında dizi oyuncularının alacak konusundaki direkt muhatabı atv değil, “Avrupa Yakası”nın yapım şirketi Plato Film...

Oyuncular Plato Film’i, Plato Film de atv’yi sıkıştırıyor, ama sorun henüz çözülmüş değil.atv, son 7 bölümün parasını şimdiye kadar Plato Film’e ödemediği için Sinan Çetin de oyuncularına ödeme yapmadı.

Diziden alacaklı olan oyunculardan sadece Binnur Kaya parasını tahsil etti.

Binnur Kaya, avukatı Ömer Durak aracılığıyla haciz gönderince para hemen hesabına geçti.Yapımcı Sinan Çetin, “Avrupa Yakası”nın 7 bölüm ücretini tahsil etmek için görüşmeye gittiği atv yöneticilerinden para yerine nasihat aldı. Nasıl mı?Olay şöyle oldu:

atv yöneticileri görüşmede Sinan Çetin’e, “Sana şu anda nakit ödeme yapamayız, ama elimizde daireler var, sana onları verelim” dedi.

Sinan Çetin de bu öneriye karşılık, “Ne yani şimdi ben de oyuncularıma para yerine oda mı vereceğim” deyince aldığı yanıt şu oldu:

“Bizi icraya versen de o dairelerden başka alacağın bir şey yok.”

“Avrupa Yakası”ndan alacağı olan oyunculardan birinin anlattı bu olay, bana kara mizah gibi geldi.atv yöneticileri, “Yapımcılara borcu olan tek kanal biz miyiz? Diğerlerinin yanında bizim borcumuz devede kulak” diyebilirler. Haklılar da...

Ama hiçbirinin perde arkası bu denli “renkli” değil ki!

(Kaynak: Milliyet)