31 Temmuz 2009 Cuma

Büktel ile Bulunmaz'ın ifade olanaklarını imha etmek için Mustafa Demirkanlı tarafından başlatılan LİNÇ KAMPANYASIna asla katılmayan Esmeray'ı izleyin

Esmeray'la tanışıklığımız yaklaşık on beş yıla dayanır. Bulunmaz Kültür Merkezi'ni kurduğum 5 Şubat 1995 tarihinden başlayarak, bu mekanın polis mühürüyle kapatıldığı 23 Haziran 2000 tarihine dek, polisin yoğun baskıları, baskınları, mühürlemeleri, gözaltına almaları, işkence boyutundaki örselemeleriyle boğuştuğum süreçte, bu mekana hemen hemen hergün gelip giden Esmeray, devletin uyguladığı bu aşağılamalara tanık olsa, zaman zaman bu örselenmelerden payına düşeni alsa da, hiçbir bir yılgınlık belirtisi göstermeyip bizi yalnız bırakmayan insanlardan biriydi. Bu arada, Esmeray'ın yakın arkadaşı, direngen insan Demet'i de anmadan geçmemeliyim.

Son derecede efendi, iyi bir insan olan Esmeray, devletin aşağılamalarından soluklandığımız zamanlarda bizimle sohbet edip sanat üzerine düşüncelerini dile getirirdi. Bulunmaz Kültür Merkezi'nin neredeyse bir "elemanı" gibi bu mekanı sahiplenen ve bu nedenle bizim de kendisini benimsediğimiz Esmeray, 4 Ağustos 2009 günü TMK mağduru çocuklar için sahneye çıkacak.

Esmeray, sanatsal duyarlılığını hızla geliştirdiği bir dönemde, yolunu bizimle kesiştirmişti. Esmeray'ın sunduğu "Cadının Bohçasından Dökülen Çocukluk" gösterisini izlemedim. Bu nedenle, onun sahne duruşu hakkında hiçbir söz söyleme hakkına sahip değilim. Ne var ki, yineliyorum; Esmeray iyi bir insandır. İyi insanlar, Coşkun Büktel ile Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için Mustafa Demirkanlı tarafından başlatılan LİNÇ KAMPANYASIna katılmayacağı gibi, iyi sanat da yapabilirler. Bu duygularla, okurlarımı Esmaray'ın gösterisine "davet ediyorum". (HB)


***


TMK MAĞDURU ÇOCUKLAR

için

stand-up


CADININ BOHÇASI'NDAN

DÖKÜLEN ÇOCUKLUK


Esmeray


4 Ağustos 2009 / 19.30
Rengahenk Sanatevi
İstiklal Caddesi Olivio Han Geçidi Sk. No: 5 Galatasaray
0212 292 32 47