13 Temmuz 2009 Pazartesi

Sosyalist şair Hilmi Bulunmaz, toplumcu duyarlılıkla yazdığı şiirlerini, Fikriye Bulunmaz'ın fotoğrafları eşliğinde Akşehir halkına sunmaktan hoşnut!

......................................"bir kuş uçmaya özlem duyar
......................................bir kedi bir kuşun peşinden koşmaya"
......................................hilmi bulunmaz'ın "özlem" adlı şiirinden


Fikriye Bulunmaz'ın geçtiğimiz yıllarda katıldığı Nasreddin Hoca şenliklerinde çekmiş olduğu yüzlerce "Akşehir fotoğrafları" içerisinden yirmi sekiz tanesini beğenip, bu fotoğrafların her birine ayrı birer şiir yazan Hilmi Bulunmaz, işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamadığı 50. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde, ortak bir fotoğraf/şiir sergisine imza attı. Bu sergiyle ilgili olarak Mehmet Pullu'nun kaleme aldığı haberi, İstasyon gazetesinden aktarıyoruz. (HB)


***


Şiir ve fotoğraf sergisi beğeni topladı


Mehmet Pullu
9 Temmuz 2009



Akşehir Nasreddin Hoca Derneği Dayanışma Kurulu Üyesi Fikriye Bulunmaz, Akşehir Belediye Parkı'nda şiir ve fotoğraf sergisi açtı. Fotoğraflarda bulunan şiirlerin eşi Hilmi Bulunmaz'a ait olduğunu söyleyen Fikriye Bulunmaz, restaratör-mimar olduğunu ve İstanbul'dan geldiğini söyledi. Geçen yıl Akşehir'de çektiği fotoğrafları sergiye taşıyan Bulunmaz, Akşehir'i gezdiğini ve çok güzel bir şehir olduğunu, Akşehir'in zengin tarihî dokusundan etkilendiğini belirtti. Kızı Eylül'ün ise "Renklerin Dansı" adlı bir çalışma yaptığını söyledi. Fikriye Bulunmaz, gelen ziyaretçilere kına dövmesi yaptını ve kına dövmesi yapmaktan, izleyicileri memnun etmekten mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

(Kaynak: Akşehir İstasyon gazetesi)