2 Temmuz 2009 Perşembe

Yalan makinesi, küfürbaz, Mustafa Demirkanlı'nın başlattığı linç kampanyasına destek veren topluluklardan Yenikapı Tiyatrosu, 2 Temmuz mitingindeydi!







(tiyatrolar birliği)
Yenikapı Tiyatrosu 2 Temmuz mitingindeydi !
.
.
İzmir Yenikapı Tiyatrosu bugün demokratik kitle örgütlerinin düzenlediği 2 Temmuz mitingindeydi.
.
2 Temmuz'da katledilen canları anmak ve hesap sormak için alana çıkan yenikapı tiyatrosu emekçileri, her alanda sanatçıların var olması gerektiğini vurguladı eylem pratiğiyle.
.
yürüyüş boyunca, "sivas'ı unutma, unutturma!" , "sivas'ın hesabı sorulacak" , "özgürlük kaldırım taşlarının altında" "faşizme karşı tek yumruk, tek barikat" sloganlarını haykırdı.
.
KENT A.Ş. İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR !
.
Yürüyüş boyunca Karşıyaka belediyesinden çıkarılan Kent aş. işçilerinin yanında olduğuna vurgu yapan Yenikapılılar "Kent a.ş. işçisi yalnız değildir" sloganlarını haykırdılar.
.
GAZETEMİZ EMEKÇİLERLE BULUŞTU !
.
Miting alanında gazetemizin 10. sayısının yaygın satışı gerçekleşti. 100'e yakın gazete emekçiyle buluşturuldu. gazete satışı sırasında chp'lilerin sloganlardan dolayı tepkisiyle karşılasan yenikapılılar her şartta ve durumda emekçilerin yanında olduklarını ısrarla vurguladılar. Yenikapı Tiyatrosu emekçilerinin duruşu, işten çıkartılan işçilerin duruşu olmuştur. bu onurlu duruş tarihten devraldığımız mirastır. Tiyatromuz cuma akşamı da kent a.ş. işçilerini grev yaptıklar alanda ziyaret ederek desteklerini sunacak ve sokak oyunarını sahneleyecektir.
.
***
.
OYUN'un notu: Yukarıdaki metni geldiği gibi yayınladık!
.