14 Haziran 2009 Pazar

OYUN YAZARLIĞI ÇALIŞMASI SÜRÜYOR!


OYUN dergisi genel yayın yönetmeni ve oyun yazarı Toprak Karaoğlu ile OYUN dergisi editörü ve "Doğum" adlı oyun kitabının yazarı Ozan Akgül, OYUN YAZARLIĞI ÇALIŞMASI'na bugün de katıldılar.


Yazı ve fotoğraflar
Hilmi Bulunmaz
14 Haziran 2009



Her pazar günü olduğu gibi, bu pazar günü de, OYUN YAZARLIĞI ÇALIŞMASI sürdürüldü. 1 Mayıs 1989 tarihinde kurulan Bulunmaz Tiyatro'nun Galatasaray'daki yerinde sürdürülen bu çalışma, kuramsallıktan önce ve öte, pratik bir süreç izliyor. Yerli yada yabancı oyun yazarlarına öykünmek yerine, onları da ıskalamadan, her oyun yazarının öznel evrenindeki ögelerle hareket eden Bulunmaz Tiyatro, her geçen gün, oyun yazarlığı konusunda önemli ilerlemeler kaydediyor.

Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Hüseyin Hilmi Bulunmaz tarafından aylardır sürdürülen OYUN YAZARLIĞI ÇALIŞMASI, Ozan Akgül, Toprak Karaoğlu ve Leman Koç'un katılımıyla ilerliyor. Tamamıyla ücretsiz olan bu çalışmaya katılabilmek için, sadece Türkçe bilmek yeterli. Hiçbir dayatmada bulunulmayan çalışmanın sağlıklı yürüyebilmesi için, mutlaka, ama mutlaka tiyatro sanatına duyarlı olmak ve linç kampanyasına katılmamak gerekiyor. (HB)