22 Haziran 2009 Pazartesi

Linç ÇAĞRICILARına DESTEK VEREN TOPLULUKLARdan Yenikapı Tiyatrosu, Vasıf Öngören'in "Asiye Nasıl Kurtulur?"unu sahneleyip, Nedim Saban'la söyleşiyor!

(tiyatrolar birliği)
Yenikapı Tiyatrosu'ndan "asiye nasıl kurtulur?"


İzmir Yenikapı Tiyatrosu yarın akşam saat:20.00'de Eşrefpaşa S.Akçiçek Kültür Merkezinde Vasıf Öngören'in Asiye Nasıl Kurtulur? oyununu sahneliyor !

İzmir Yenikapı Tiyatrosu, Fransız Kültür Merkezi Tiyatro kursları Mehmet Ulusoy sınıfının sahneleyeceği oyunu öğreti oyunu biçiminde hazırladı. Gözde Güldiken ve Adnan Şahin'in yönettiği oyunun genel sanat yönetmenliğini ise Nazlı Masatçı yapıyor.

günümüzünde en büyük sorularından biri olan Kadın'ın kurtuluşunun arandığı oyun yıllar önce Türkiye Tiyatrosu'nun en önemli isimlerinden Vasıf Öngören tarafından kaleme alınmıştı. Sinema'ya da uyarlanan ve defalarca Müzikal biçimde sergilenen oyun, Yenikapı Tiyatrosu tarafından yarın ilk kez sahnelenecek. Tiyatro yaşamına sokak tiyatrosu olarak başlayan ve yılda bir veya iki kez de sahneye oyun taşıyıp bütün yıl bu oyunları sahneleyen Yenikapı Tiyatrosu kurulduğu dönem de sahne oyununa Vasıf Öngören'in "Zengin Mtfağı" oyunuyla başlamıştı. sonrasında Orçun Masatçı'nın "umut" , Ariel Dorfman'ın "ölüm ve kız" , Aziz Nesin'in "hayat güzeldir" , Melih Cevdet Anday'ın "Mikado'nun çöpleri" ve Haldun Taner'in "gözlerimi kaparım vazifemi yaparım" oyunlarını sahnelemişti.

Asiye Nasıl Kurtulur? Haziran ayında 3 farklı mekanda gösterimde olacak. oyunun biletleri 3 tl.

oyunun tarih ve gösterim yerleri ise aşağıdaki gibi olacaktır;

23 Haziran salı / 20.00 - Eşrefpaşa S.Akçiçek Kültür Merkezi (Varyant yokuşu üstü)
25 Haziran Perşembe / 20.00 - Alsancak Fransız Kültür Merkezi (9 eylül rektörlük yanı)
26 Haziran Cuma / 20.00 - Güzelyalı Kültür Merkezi (göztepe iskelesinin karşısındaki sokaktan giriliyor, Mehmet fuat ya da diğer adıyla güzelyalı parkının yanı. konaktan balçova,güzelbahçe ve narlıdere yönündeki araçlara binilip göztepe iskelesi ya da güzelyalı parkı durağı denilebilir)

İZMİR YENİKAPI TİYATROSU

24 Haziran çarşamba günü ise 3 ayrı etkinlik Alsancak'ta Fransız Kültür Merkezinde saahne alacaktır.

17.00 - Nedim Saban söyleşisi (ücretsiz)
19.00 - Hayat Güzeldir - Aziz Nesin - yöneten : Nazlı Masatçı (5 tl.)
20.30 - Mikado'nun Çöpleri - Melih Cevdet Anday - yöneten : Orçun Masatçı (5 tl.)

***

OYUN'un notu: Yukarıdaki metni geldiği gibi yayınladık!

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!