25 Haziran 2009 Perşembe

Linç ÇAĞRICILARına DESTEK VEREN TOPLULUKLARdan Yenikapı Tiyatrosu, OYUN dergisi ve Bulunmaz Tiyatro'nun sevdiği sanatçı Kâzım Koyuncu için sokaktaydı!




1 Mayıs 1989 tarihinde Bulunmaz Tiyatro'yu kurduğumda, ilk binamız, Galatasaray Lisesi'nin karşısında bulunan Beyoğlu Han'daydı. Baskılar, baskınlar, mühürler, gözaltılar, yılgınlık oluşturmak için tinsel ve tensel işkencelerle birlikte, bu binamızı, yaklaşık olarak, on yıl kullandık.
.
5 Şubat 1995 tarihinde Bulunmaz Kültür Merkezi'ni kurduğumda, ilk binamız, Galatasaray Lisesi çaprazında bulunan Aznavur Pasajı'ndaydı. Baskılar, baskınlar, mühürler, gözaltılar, yılgınlık oluşturmak için tinsel ve tensel işkencelerle birlikte, bu binamızı, yaklaşık olarak, altı yıl kullandık.
.
Kâzım Koyuncu, meşhur olmadan önce, meşhur olurken, meşhur olduktan sonra ve ölümcül sürece girdiğinde, kurduğumuz mekânların devrimci nitelikli yerler olduğunu çok iyi bildiğinden, zaman zaman yanımıza uğrardı.
.
Kâzım, bizi yürekten seviyordu; biz de onu!
.
Kâzım öldü. Sözün gerçek anlamında; yüreğimizdeki güneşe gömüldü!
.
Yenikapı Tiyatrosu'nun, linç çağrıcıları ana sponsorlarına imza (ödün) vermesi, yüreğimizdeki güneşe gölge düşürse de, bu tiyatro, bize Kâzım'ı yeniden düşündürttüğü için, bu tiyatronun, Kâzım Koyuncu'yu anma eylemini, seve seve okurlarımıza sunuyoruz. (HB)
.
.
(tiyatrolar birliği)
Kazım Koyuncu için sokaktaydık !
.
.
İzmir Yenikapı Tiyatrosu 25 Haziran'da Kazım'ın ölüm yıldönümünde sokaktaydı ! Kazım Koyuncu'yu Kıbrıs şehitler caddesi boyunca yağan yağmura rağmen yürüyerek anan Yenikapılılar, Sevinç Pastahanesinin önünde Kazım Koyuncu anması ile ilgili basın açıklamalarını okudular. yürüyüş boyunca "Nükleere değil sanata bütçe" , "Karadeniz Kanser olmasın" , Kazım Koyuncu Yaşıyor" ve "çernobil katilleri hesap verecek" sloganlarını atan Yenikapı Tiyatrosu emekçileri Basın açıklamasında ise "Kazım'ın ölümcül hastalığında, çernobile önlem almak yerine televizyonlara çıkarak "bana bir şey olmuyor" diyip çayı yudumlayan bakanın zihniyeti sorumludur. Kazım Koyuncu halkların kardeşliğine inana ve her fırsatta devrimci kimliğini vurgulayan onurlu sanatçılarımızdan biridir. bizler yenikapı tiyatrosu olarak Kazım'ın açtığı bu onurlu yolda yürümeye çalışacağız. onun öldüğünü sananlar yanılıyor. o bizim ve bizim gibi yüzlerce sanatçının mücadelesinde ve bu topraklardaki Laz, Çerkez, Türk, Ermeni, Kürt halklarının yüreğinde yaşayacaktır." denildi.
.
***
.
OYUN'un notu: Yukarıdaki metni geldiği gibi yayınladık!
.