13 Haziran 2009 Cumartesi

On küsur yıl önce Cumhuriyet gazetesini eleştiren Hilmi Bulunmaz'a sansür uygulamış İsmet Arslan'ın kitap reklamına Radikal gazetesi sansür koydu!

BASIN AÇIKLAMASI


“Efendi Teröristler” Rahatsız Oldular...

RADİKAL GAZETESİ’NDEN İLANA SANSÜR!

Berfin Basın Yayın
’a ait AsyaŞafak Yayınları arasında çıkan Yılmaz Dikbaş’ın “EFENDİ TERÖRİSTLER” adlı kitabının 12 Haziran 2009 Cuma günkü Radikal Kitap ekine verilen ilanı, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan tarafından son anda “efendice” sansürlenerek yayından kaldırıldı!

Para karşılığı basılacak bu ilanımızı yayınlamayı, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan, ‘yayın politikalarına uymadığı’ gerekçesiyle reddetmiştir!

Medyada, eşi görülmemiş bir sansürle, bir ambargo ile karşılaşmış bulunmaktayız.

Yayımlanmasından sonra bir ay gibi kısa bir zaman sürecinde medyadan ve kamuoyundan çok olumlu ve yoğun ilgi gören ‘EFENDİ TERÖRİSTLER’ kitabının, Radikal’in Kitap ekinde para karşılığı ilan edilmesini sansürleyen Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan’a şimdi soruyoruz:

Demokrasi kim için?
Yalnız vatanı pazarlayan AB Mandacıları için mi?

İfade özgürlüğü kim için?
Yalnız emperyalistlerin uşaklığını yapanlar için mi?

İnsan hakları kim için?
Yalnız ABD yandaşları için mi?

Basın özgürlüğü kim için?
Yalnız Siyonist Efendi Teröristlerin işbirlikçileri için mi?

İlanımıza sansür koyarak basın özgürlüğünü çiğneyen, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan’ın şahsında Radikal Gazetesi’ni kınadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

İsmet Arslan
AsyaŞafak Yayınları
Berfin Basın Yayın Genel Yayın Yönetmeni
13 Haziran 2009
Tel: 0212- 513 79 00
berfinbahar1995@hotmail.com

***

TANITIM

EFENDİ TERÖRİSTLER

14 Mayıs 1948 tarihine kadar dünyada İsrail adlı bir devlet yoktu.

Dünyanın dört bir yanına dağılmış farklı diller konuşan, ortak bir toprakları olmayan Yahudilerin bir araya gelip Filistin’de bir Yahudi Devleti kurması fikrini ortaya atan, sonradan “Siyonizm’in Babası” olarak anılacak olan Dr. Theodor Herzl’dir.

Siyonizm; ırkçı, kökten dinci, acımasız siyasi bir ideolojinin adıdır.

Dr. Theodor Herzl ve ondan sonra gelen Siyonistler, kutsal kitap Tevrat’ı “tapu senedi” gibi kullanarak Filistin topraklarının gerçek sahibi, tarihi varisleri olduklarını iddia etmişlerdir.

Filistin topraklarını para karşılığı Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’ten alma girişiminde başarılı olamayan Siyonistler, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra İngiltere’nin kapıları açmasıyla dünyanın dört bir yanındaki Yahudileri, Filistin topraklarına dalga dalga göç ettirmişlerdir.

Siyonistler önce bazı Arapları paravan olarak kullanıp parayla Filistin’de toprak satın aldılar. Kendilerine biraz yer edindikten sonra da terörist örgütler kurarak Filistin’i işgale başladılar.

Haganah, İrgun ve Stern adlı Siyonist terörist çetelerin reisleri sonradan kurulan İsrail devletinin başbakanları, devlet başkanları oldular. Bu nedenle, İsrail devleti temelde, bir terörist devlettir.

Terörist Siyonist liderlerin öncülüğünde 90 yıla yakındır Filistin’de soykırım ya da etnik temizlik boyutlarına ulaşan katliamlar yapılmaktadır. Siyonistler bugüne kadar 531 Filistinli Müslüman köyü yakıp yıkıp yerle bir ettiler. Köklerinden söküp sürdükleri Filistinli Müslümanların evlerini, iş yerlerini, tarım arazilerini, mal ve mülklerini yağmaladılar. Kadınların ve kızların ırzlarına tecavüz ettiler.

20. yüzyılın kuşkusuz en önde gelen bilim adamı Yahudi asıllı Albert Einstein, 27 ünlü arkadaşıyla birlikte, Siyonistleri, “terörist” olarak adlandırıp, İsrailli Siyonistleri, “İsrailli Naziler” diye tanımladı ve lanetledi.

10 Kasım 1975 tarihinde Birleşmiş Milletler, 3379 sayılı şu kararı aldı:

“Siyonizm, bir tür ırkçılık ve ırkçı ayrımcılıktır. Dünya barışına tehdit oluşturan Siyonizmi şiddetle kınıyor ve tüm ülkeleri bu ırkçı ve emperyalist ideolojiye karşı çıkmaya çağırıyoruz.”

Siyonist İsrail devletinin kurucuları ve öncüleri, sıradan terörist değillerdi. Hemen hepsi çok iyi eğitim görmüş donanımlı, doktor, profesör gibi akademik unvanlar kazanmış, birkaç dil bilen, kitaplıklarında yüzlerce, hatta binlerce kitap bulunan, uluslararası güçlü ilişkileri olan, beyaz tenli, beyaz yakalı, sinekkaydı tıraşlı, iyi giyimli, sözcüğün tam anlamıyla Efendi Teröristler idiler.
Efendi Teröristlerin kurup günümüze kadar yönettiği Siyonist İsrail devleti, Filistin’de Müslüman Arap katliamını tüm şiddetiyle sürdürmektedir.

Yalnız Orta Doğu’da değil, tüm dünyada kalıcı barışı gerçekten sağlamak isteyenler, önce Siyonizm rejimini yıkmak zorundadırlar. Çünkü, ünlü İrsalli tarih profesörü Benny Morris’in söylediği gibi:

“Siyonist projenin tamamı, Kıyamet habercisidir”.