10 Nisan 2009 Cuma

Kültür Bakanlığı çanağı yalamayıp, Efes Pilsen tezgâhtarlığı yapmamasına karşın, Lions Ödülü alan Yenikapı Tiyatrosu, Bartın Tiyatro Festivali'ndeydi!






Yenikapı Tiyatrosu'nun bize gönderdiği haberi, hiçbir müdahalede bulunmadan, olduğu gibi yayınlıyoruz. Sadece yukarıdaki başlık bize ait. / OYUN
.
.
(tiyatrolar birliği)
15. BARTIN TİYATRO FESTİVALİNDEYDİK !
.
.
İzmir Yenikapı Tiyatrosu 15. Bartın Tiyatro Festivalinde sokakta ve sahnedeydi !
.
İzmir Yenikapı Tiyatrosu Bartın Tiyatro Festivali kapsamında 5 Nisan Pazar günü gündüz belediye binası önünde "fırtına" ve "palto" sisimli sokak oyununu arka arkaya sahneledi. geçen yılda festivale sokak oyunuyla da katılan yenikapı tiyatrosu o yıldan bu yana sokakta seyircilerin artış gösterdiğini gözlemleme fırsatı buldu. oldukça kalabalık bir topluluğa oyunlarını sergileyen Yenikapılılar oyunlardan sonra uzun süre alkışlandılar.
.
FATSA FİKRİ SÖNMEZ !
.
Festivalde 5 Nisan akşamı Melih Cevdet Anday'ın Mikado'nun çöpleri oyununu sergileyen Yenikapı Tiyatrosu bu oyununda da kalabalık bir izleyivi kitlesiyle buluştu. her oyunu bir olaya ya da kişiye ithaf eden Yenikapılılar bu geleneğini Bartında da sürdürdü ve oyunu terzi fikri'ye ithaf etti. Fatsa(lı) Fikri(')nin hala yaşadığını ise seyirci koltuklarında yükselen ve uzun süre devam eden alkışlar kanıtlar gibiydi.
.
Festivalin 4 Nisan günü gerçekleşen eğitimde drama ve tiyatro'nun önemi konulu panelde ise Mehmet Esatoğlu ve Zafer Gecegörür'le birlikte Orçun Masatçı'da yer aldı. panel Öğretmenlerin sorularıyla oldukça verimli bir hale geldi.
.
İzmir Yenikapı Tiyatrosu Bartın Festivali sonrasında Amasra, safranbolu ve Karabük'ü de gezerek İzmir'e döndü.