9 Nisan 2009 Perşembe

Yurtiçi Kargo'nun desteklediği Demirkanlı, Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatroları'ndan beslenmesine karşın, dergisinin Nisan sayısını yayınlayamadı!

Neden acaba?


Hilmi Bulunmaz
9 Nisan 2009


Türkiye'nin en yaygın kargo şirketlerinden biri olan Yurtiçi Kargo, Türkiye tiyatrosunu kirleten Yalan Makinesi Mustafa Demirkanlı'ya destek vererek, Türkiye tiyatrosunun kirlenmesini hızlandırmış oluyor.

Yurtiçi Kargo'nun desteklediği Demirkanlı, Yurtiçi Kargo'nun reklamını aldığı www.tiyatrodergisi.com.tr sitesinin yanı sıra, Tiyatro... Tiyatro... dergisinin de sahibi. Hemen hemen hiçbir zaman ayın birinde yayınlanmayan Tiyatro... Tiyatro... dergisinin Nisan 2009 sayısını, bugün ayın dokuzu olmasına karşın, İstanbul'un hiçbir yerinde bulamadık.

Hemen hemen hiçbir zaman ayın birinde yayınlanmamakla ün yapan Tiyatro... Tiyatro... dergisini besleyerek, benim ve halkımın verdiği vergileri çarçur eden T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın çömezi, T.C. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'le, AKP'li "artist başkan" Kadir Topbaş'ın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın başına atadığı Kazmacıbaşı Örhan Alkaya, Tiyatro... Tiyatro... dergisini, tiyatro izleyicisinin bilgi edinmesi için değil, sadece iktidarda kalabilmek için destekliyorlar. Bilgin ve Kazmacıbaşı, ilkel iktidar duygularıyla değil de, halkın çıkarı için tiyatro yapmış olsalar, zamanında çıkmayan ("söz verdiği gibi" davranmayan) Tiyatro... Tiyatro... dergisini asla ve kesinlikle beslemezler!

Sırtını iktidara yaslayan Lemi Bilgin ve Kazmacıbaşı'nın, Yalan Makinesi Mustafa Demirkanlı'yı beslerken, nasıl bir iktidar ruhuyla hareket ettiklerini az çok anlayabiliyorum. Ancak Yurtiçi Kargo'yu yönetenlerin ruh durumunu anlamakta büyük zorluk çekiyorum. Sanırım onlar da, Demirkanlı'nın karanlığına destek sunarak, kendi kuyularını, kendileri kazmış oluyorlar. Oysa Yurtiçi Kargo yöneticilerinin, her zaman kullanarak, âdeta bir slogan haline getirdikleri

"Söz verdiğimiz gibi"

yi hiçbir zaman unutmamaları gerekir!