10 Nisan 2009 Cuma

Bulunmaz Tiyatro'dan Ozan Akgül'ün "Doğum" adlı oyunu yayınlandı!...

Arka kapak yazısı:

Ozan Akgül


1984 yılında İstanbul'da doğan Ozan Akgül, ilk ve orta öğrenimini aynı şehirde yapmıştır. Yüksek öğrenimini 2008 yılında, Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksek Okulu, "Teknik Programlar" bölümünde tamamlamıştır.


Doğum, Ozan Akgül'ün yazmış olduğu ikinci oyundur. Bu oyunu Bulunmaz Tiyatro'da yazarlık çalışmalarına devam ederken kaleme almıştır. Yazarın oyundaki çıkış noktası, kendi çevremiz dışında devinen yaşamın bizde yarattığı etkilerdir.


Savaşlar her zaman silahların gücüyle değil, yarattıkları korku ve çaresizlikle, anne karnındaki bebeklerin bile canını almaktadır. Bu bağlamda oyunda, savaşın yaratmış olduğu koşullarda seçim yapmak zorunda olan bir ailenin dramı yansıtılır.


Yazarın bu oyun dışında, ilk oyun denemesi olan Esarete Dönüş ve Doğum oyunundan sonra yazmış olduğu Ecü ile Mecü adlı oyunları da bulunmaktadır. Aynı zamanda, öyküler ve eleştiri yazıları da yazan Ozan Akgül'ün Doğum oyununu, Yeni Tiyatro Dergisi'nin "Erbil Göktaş Oyun Kitaplığı'ndan" serisi içinde yayınlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu seri içerisinde dünya klasiklerinden, çağdaş yabancı yazarlardan, Türkiyeli ustalardan olduğu kadar, genç yazarlardan da oyunlar yayınlamayı sürdüreceğiz.