18 Nisan 2009 Cumartesi

Günay ilkokul çocuklarına "Bu ara bakanlıkları dağıtıyoruz, bir tane de size verelim" diye espri yaptı


Bakanlığı sallantıya giren Günay'dan espriler


Kabine değişikliği kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı için Ertuğrul Günay yerine Menderes Türel'in adı geçiyor. Soğukkanlı görünmeye çalışan ve Türel için çok sevindiğini söyleyen Günay'ın yaptığı espriler, sinirlerinin biraz bozuk olduğunu düşündürüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Yerel seçimlerden sonra Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sinyalini verdiği kabine değişikliğinde 'piyangonun' ilk vuracağı ismin Kültür Bakanı Ertuğrul Günay olacağı konuşuluyor. Vatan Gazetesi yazarı Aydın Ayaydın’ın önceki gün köşesinde “sağlam bir haber kaynağına dayanarak” yazdığını belirttiği iddiaya göre, seçimlerden sonra ailesiyle Antalya’ya tatile giden Erdoğan, Günay’ın yerine eski Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’i düşünüyor.

Erdoğan Türel'i süpürmeyecek, kullanacak

Başbakan Erdoğan, seçim akşamı yaptığı değerlendirmede Antalya’da yeniden aday olan Türel’in CHP adayı Mustafa Akaydın’dan açık farkla geride kalmasını büyük bir şaşkınlık ve tepkiyle karşılamıştı. Antalyalıların birçok icraatından şikayetçi olmasına karşın eski bir gazeteci olarak “halkla ilişkiler” konusunda başarılı olan ve basında adı çokça parlatılan Türel, açık falsolar vermemesiyle diğer AKP’li bürokratlardan ayrılıyordu. Erdoğan’ın, prenslerinden biri olarak da bilinen 45 yaşındaki Türel’den daha fazla yararlanmak istemesi olası görünüyor.

Gazetecilerin iddialar hakkında görüşünü aldığı Menderes Türel, “Biz kendimizi memleket hizmetine adamışız. Biz memleket hizmetinde olabilecek her türlü göreve, makam mevkiye gerek olmadan da hazırız” diyerek siyasete devam edeceği mesajını verirken, bakanlık konusuyla ilgili olarak da “Sayın Başbakanımızın takdiridir, ama benim şahsen bu konuda bir beklentim söz konusu değil” dedi.

İddialar önceki gün, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a da soruldu. Görevden alınacak bakanlar arasında isminin geçtiği iddialarını gülerek "İnşallah tatile çıkarız" diye yorumlayan Günay, makamı için Menderes Türel'in isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine ise yine gülümseyerek, "Çok sevindim, güzel bir haber. Çok sevdiğim bir arkadaşım benim" dedi.


"Bu ara bakanlıkları dağıtıyoruz, birini de size verelim"

Dün de Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 14. Dönem üyelerini makamında kabul eden Günay’ın ilköğretim çağındaki çocuklara kabine değişikliği ile ilgili espriler yapması, soğukkanlı görünmeye çalışmasına karşın canının sıkıldığı yorumlarına neden oldu.

Çocuk Meclisi üyeleri ile tanışan Günay, “Bakanlar Kurulu Başkanı kim?” diye sordu. Çocukların soruya yanıt verememesi üzerine Günay, “Meclisten bir Bakanlar Kurulu çıkarmadınız mı? Hemen çıkarın da biriniz de Kültür Bakanı olun. Bu ara dağıtıyoruz biz bakanlıkları çünkü, size de verelim bir tane” diye espri yaptı.

Daha sonra Çocuk Meclisi üyelerinin nasıl belirlendiğini öğrenmek isteyen Günay, “Seçilmek isteyenler nasıl propaganda yapıyorlar? Kendilerini nasıl duyuruyorlar? Billboardlarda görmedim resimlerinizi, hediye dağıtıyor musunuz, ‘beni seçin’ diye?” sorusunu yöneltti. Meclis üyesi çocuklardan birinin “Ben şeker dağıttım” demesi üzerine Bakan Günay ve beraberindekiler gülüştü.

AKP'ye 'solcu' imajıyla hizmet etti

Eski CHP Genel Sekreterlerinden Ertuğrul Günay, 27 Haziran 2007 genel seçimlerinde AKP'nin 'solcu' kotasından milletvekili seçilmişti. Başbakan Erdoğan'ın seçim akşamı yatığı "toplumun tüm kesimlerini kucaklama" iddiasına paralel olarak, Günay'a uzun bir süre AKP'nin vitrininde ön sıralarda yer verilmişti.

(Kaynak: soL)