30 Mart 2009 Pazartesi

Tiyatro dünyası Akar’ı yitirdi

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Tiyatro sanatçısı Hepşen Akar, dün Ankara’da vefat etti. 1934 yılında Ankara’da doğan Akar, Ankara Operası viyola sanatçılarından Mete Ünal ile tiyatrocu Cihan Ünal’ın ablasıydı.

Sanatçı, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden 1956-57 döneminde mezun oldu. Aynı yıl girdiği Devlet Tiyatroları’nda, 1999’da emekli olana dek; aralarında “Hürrem Sultan”, “Damdaki Kemancı”, “Suç ve Ceza”, “Büyük Jüstinyen”, “Kral Lear“, “Cadı Kazanı”, “Bernarda Alba’nın Evi”, “Ocak”, “İstanbul Efendisi”, “Pembe Kadın”, “Fadik Kız”, “Vişne Bahçesi”nin de bulunduğu yaklaşık 50 oyunda önemli roller oynadı. Hepşen Akar aynı zamanda aranan bir seslendirme sanatçısıydı. En bilinen seslendirmesi ise, “Yalan Rüzgarı”ndaki Catherine’di.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, vefatı üzerine yaptığı açıklamada Hepşen Akar’ı, “sanatçı kimliğiyle Türk tiyatrosunun kuruluş amaç ve ilkelerini birleştiren, bu kimlikle 50’ye yakın oyunda görev alan ve öncü sanatçı görevini başarıyla yerine getiren bir sanatçı” olarak tanımladı.

Hepşen Akar için bugün 10.30’da Ankara Büyük Tiyatro’da bir tören düzenlenecek. Daha sonra Akar, Karşıyaka Camii’nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek.

(Kaynak: Milliyet)