12 Mart 2009 Perşembe

BUGÜN 12 MART!

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından, hem de "Emek Ödülü"yle onurlandırılan 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman (Talât Sait Halman, the Minister of Culture of Turkey during fascist March 12th stroke, who has been awarded)


Hilmi Bulunmaz
12 Mart 2009


Bugün, 12 Mart 2009. Bugün, 12 Mart Faşizmi'nin yıldönümü. Bugün, devrimcilerin işkenceden geçirildiği, kurşuna dizildiği, asıldığı süreçte çok önemli bir gün. Bugün, daha sonra Talât Sait Halman'ın da kabinede rol üstleneceği bir kara komedinin sahneye konduğu ilk gün!

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV), 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a, hem de "Emek Ödülü" vererek, sadece kendisini değil, tüm Türkiye tiyatrosunu kirletti. 12 Mart Faşizmi'nin yıldönümünde, bu aymazlığı bir kez daha gündeme getiriyoruz!!

Birkaç yürekli kişi, kuruluş ve kurumun dışında, tüm Türkiye tiyatrosu, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a verilen "Emek Ödülü"ne karşı çıkmıyor. Sanki böyle bir gündem yokmuş gibi, kendi kirlenmişliği içerisinde, yapay gündemlerle kağıttan kuleler kurarak, hızla, hem de şimşek hızıyla çürümesini sürdürüyor!!!

Evet, faşizme karşı tavrımız sürüyor!

Başat konumuz, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a verilen "Emek Ödülü"ne karşı oluşumuz. Bunu gündemden düşürmemeye kararlıyız!!

11 kişiden oluşan Danışma Kurulu Üyeleri'nin, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a verdikleri, 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali "Emek Ödülü" geri alınıncaya dek, tüm saptırma gayretlerine karşın, başat konumuzu gündemde tutacağız!!!



Ayrıca bakınız: "Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman’a verdiği 'Emek Ödülü' haber linkleri"