11 Şubat 2009 Çarşamba

Kültür Bakanlığı çanağı ve Efes Pilsen tezgahtarlığının egemen olduğu bir süreçte, Trabzon Şehir Tiyatrosu, Sabancı Vakfı hibesiyle ayakta durabiliyor

"Çığ" (Лавина) yazarı Tuncer Cücenoğlu'nun (Тунджер Джудженоглу) Onursal Üye olduğu Trabzon Şehir Tiyatrosu, Birleşmiş Milletler ve Sabancı Vakfı'ndan aldığu maddi-manevi hibeyle ayakta durmaya çalışıyor. Yaşam Kaya'nın editör olduğu www.tiyatronline.com sitesindeki haberi, yazım yanlışlarını koruyarak aktarıyoruz. (HB)

(Kırmızıları biz ekledik. Yeşilleri, yazım yanlışlıklarını vurgulamak için kullandık. / OYUN)


Trabzon Şehir Tiyatrosu'nun Birleşmiş Milletler ortak programı kapsamında Sabancı Vakfı Hibe Programı tarafından desteklenen "Kadınlık Sanatı" adlı projesi tüm hızıyla devam ediyor....

"Dış Ses" adlı oyunun sergilenmesi, Film gösterimi ve kadınlarla atölye çalışmalarını kapsayan proje şimdiye kadar Çayırbagı, Dernekpazarı, Yenicuma, Yeşiltepe ve Akoluk pilot bölgelerinde gerçekleştirilmiş ve olumlu geri dönüşler alınmıştır.

Yazar : Zeynep KAÇAR
Yöneten ve proje danışmanı : Dilek GÜVEN

Oyuncular ve proje ekibi:
Nuray Yeşilaraz, Serap Berber, Özkan Yıldırım, Adnan Akyüz, Ali Kemal Durmuş
Avukat: Işıl Demir Güner
Sosyal Hizmet Uzmanı: Asuman Çebi

“Aldığımız seyirci tepkileri bizi hem şaşırtıyor hem de bu projeye olan inancımızı perçinliyor. Böyle projeler daha çok olmalı, çünkü toplumumuz okuma, düşünme ve irdeleme tembeli.”
Nuray YEŞİLARAZ “Belki iğne ile kuyu kazıyoruz. Ama köylerde ya da ücra mahallelerde kadınların (ya da tüm izleyenlerin) tepkilerini görünce tiyatro ve sanatın empati kurma ve etkileme gücünün bir kez daha farkına varıyoruz.”
Özkan YILDIRIM

“Yine kadınların içinden doğacak bir aydınlanma serüveni için dere tepe gidiyoruz. Vardığımız yerlerde kah ineğini sağmadan gelen teyzeler, kah odun taşımadan gelen kız çocukları, kah tarlasından bahçesinden çıkan kadınlar, hepsi ile oyunun sonunda bir araya geliyoruz, sahnede izledikleri kadınları kendilerine o kadar benzetiyorlar o kadar yakın buluyorlar ki her oyunun sonunda sarılıp, öpüşüyoruz. Belki de yıllardır içlerine hapsedilen kendi seslerini, kendi hikayelerini dile getirmemizin sevinciyle bakıyorlar gözlerimize, bunu duyumsamak her şeye değiyor doğrusu . . .”
Serap BERBER

TRABZON ŞEHİR TİYATROSU
Telefon: 0462 323 21 71 Cumhuriyet Mah. Çukurhamam Sok. No:10/A 61030 TRABZON
GSM 0538 657 50 11 – 506 357 31 29 email:
trabzonsehirtiyatrosu@yahoo.com
www.trabzonsehirtiyatrosu.org

(Kaynak: Yaşam Kaya'nın editör olduğu tiyatronline.com)