19 Ocak 2009 Pazartesi

Diziler, oyuncuların imgelemini imha ediyor!

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin, rahatsızlanarak yoğun bakıma alınmış. 1959 yılında İstanbul'da doğan Öztekin, benden dört yaş küçük. "Allah şifalar versin." Umarım bu vartayı atlatır.

1978 yılında, İstanbul Akademik Sanat Topluluğu'nun aynı havasını soluduğumuz Rasim'le yolumuz, 1984 yılında, Ferhan Şensoy'un patronu olduğu Ortaoyuncular ve yine Şensoy'un patronu olduğu Nöbetçi Tiyatro'nun, o zamanki mekanı Küçük Sahne'de tekrar kesişmişti. Rasim, Küçük Sahne'nin "Süper Lig"i Ortaoyuncular'da oynarken, ben "Mahalli Lig" Nöbetçi Tiyatro'da replik koşturuyordum. "Süper Lig'de oynayanlar, olağanüstü bir durum olmazsa, "Mahalli Lig'de replik koşturanlarla sohbet etmezlerdi. Neredeyse selam bile vermezlerdi. Özellikle, Ferhan Şensoy'un da tedrisattan geçmiş olduğu Galatasaray Lisesi'nde okumuşlar, bir başka "havalı" olurlardı. Rasim de bunlardan biriydi.

Sınıfsal farklılığımıza karşın, şunu belirtmeden geçmemeliyim: Rasim Öztekin, yaptığı işi ciddiye alan biri. Hiç unutmam; annesinin öldüğü gün bile, sahneye çıkıp takır takır oynamıştı.

Toplumsal farklılığımıza karşın, Rasim Öztekin'e, tekrar "Allah şifalar versin." diyorum. Milliyet gazetesindeki Rasim Öztekin'le ilgili haberi okuyunuz. (HB)


Rasim Öztekin yoğun bakımda


Ünlü tiyatro oyuncusu Rasim Öztekin, ‘nefes darlığı’ şikâyetiyle yoğun bakıma kaldırıldı.

Yapılan tetkikler sonucu Öztekin’e ‘akciğer enfeksiyonu’ teşhisi konuldu. Öztekin bir hafta hastanede kalacak. Alınan bilgiye göre, ‘nefes darlığı’ şikayeti artan Öztekin, dün Siyami Ersek Kalp ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha önce kalp damarlarına ‘stent’ takıldığı öğrenilen Öztekin’e müdahalede bulunuldu. Doç. Dr. Gülşah Tayyareci’nin muayene ettiği tiyatrocuya ‘akciğer enfeksiyonu’ teşhisi konuldu. Bugün yoğun bakım ünitesinden çıkarılması beklenen Öztekin, bir hafta gözetim altında tutulacak.

(Kaynak: Milliyet)