7 Ocak 2009 Çarşamba

İki reklam arasını doldurup halkı uyutmaya yarayan televizyon dizileri durma noktasına geldiği için oyuncular yine tiyatroya dönebilir!

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için imal edilen televizyon dizileri de ekonomik krizden nasibini almaya başladı. Holdinglerin sesi olarak varlıklarını sürdüren dizi imalatçıları, kapitalizmin hizmetkarı olarak halkı uyutma göreviyle yanıp tutuşuyorlar. Bu yanıp tutuşmanın fitilini de para ateşliyor. Televizyon kanalları, ekonomik krizden etkilendikleri için, öncelikle taşeronları görevden uzaklaştırıyorlar. Bu taşeronlardan biri de Avrupa Yakası'nı da imal eden Sinan Çetin. Taşeronlaştıkça, kapitalistleştikçe kendisini "özgür" sanan Sinan Çetin'in ruhunu üflediği televizyon dizileri ekrandan uzaklaştıkça, sevindiğimizi belirtmeliyiz.

Avrupa Yakası ile ilgili haberi, Milliyet gazetesinden okuyunuz. (HB)


Avrupa Yakası kriz kurbanı!


Ekranın en çok izlenen dizilerinden Avrupa Yakası da kriz kurbanı oldu.

Yaprak Dökümü, Binbir Gece, Kurtlar Vadisi derken ekranın en çok izlenen dizilerinden Avrupa Yakası da kriz kurbanı oldu... Diğer pek çok dizi gibi Avrupa Yakası da kriz nedeniyle çekimlerini durdurdu. Dizi iki ay boyunca yeni bölüm çekmeyecek ve oyunculara izin verildi. atv'nin en pahalı yapımı olan Avrupa Yakası, kanal yönetiminin tasarruf tedbirleri doğrultusunda bu kararı aldı. Dizi iki ay boyunca tekrar bölümlerle ekrana gelirken, iki ay sonra yeni bölümleriyle yayınlanmaya devam edecek.

Kaynak: Medyatava

(Kaynak: Milliyet)