5 Aralık 2008 Cuma

Düzen, bir sanatçıyı daha imha etti; "Artık demir almak günü gelmişse zamandan"

Kapitalizm, sonsuz sayıda kolu olan bir ahtapot gibidir. Kendine yabancı olan sanatçıları imha etmek için, umulmadık kalleşliklere başvurur. Kendisi için imge üretmeyenlere acımasız davranan kapitalizm, plansızmış gibi duran işleyişini sektirmeden sürdürür. "Kader"in kutsandığı bir bağlamda nefes alan kapitalizm, tek bir kurumuyla değil, tüm kurumlarıyla birlikte saldırır insana. "Olanla ölene çare yoktur." "Artık demir almak günü gelmişse zamandan" elimiz kolumuz bağlıdır. Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için imge üretenler böyle buyruklar. Bize de "Yarabbi çok şükür," demek düşer.(!)

Serhan'a çok yakışan Pink Floyd, ne güzel söylemiş "Keşke Burada Olsaydın". Keşke kapitalizmi imha edebilseydik...

soL gazetesindeki haberi okuyunuz:


Serhan'a Pink Floyd'la veda


Özel Sema Hastanesi’nde yapılan yanlış teşhis ve tedavi nedeniyle yaşamını yitiren Serhan Şeşen bugün Çengelköy’de toprağa verildi.

soL (HABER MERKEZİ) Özel Sema Hastanesi’nde yapılan yanlış teşhis ve tedavi yüzünden yaşamını yitiren Serhan Şeşen, ailesi, akrabaları ve dostları tarafından Erenköy’de kılınan cenaze namazının ardından Çengelköy’de toprağa verildi.

Cenaze töreninde Şeşen’in sevenleri üzerlerinde resminin bulunduğu tişörtler giydiler. Baba Burhan Şeşen, dedesi Turhan Şeşen Serhan’ın cenazesinin başında taziyeleri kabul ettiler. Emin İgüs, Vedat Sakman, Edip Akbayram, Kubat, Oya Başar, Harun Kolçak, Ali Rıza Binboğa, Nazım Kumpanya Sanatçıları ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi Yöneticileri Şeşen ailesini zor gününde yalnız bırakmayan isimlerdi. Erenköy Galipağa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından sevdiği şarkılar eşliğinde Çengelköy Mezarlığı’na getirilen Şeşen burada ailesi, arkadaşları ve sevenleri tarafından defnedildi.

Serhan Şeşen, Pink Floyd grubunun Wish You Were Here (Keşke Burada Olsaydın) şarkısı eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

(Kaynak: soL)