Yeni Tiyatro dergisinin 8. sayısı kitapçılarda ve bayilerde.
Kitap eki olarak da Neil Simon'un "Ben Artist Olmak İstiyorum" oyunu veriliyor.
Tiyatro yayın yaşamına bir buçuk yıl önce giren ve 12 kentte dağıtılan Yeni Tiyatro Dergisi, 8. sayısıyla da dopdolu… Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş, başyazısında “ekonomik krize inat” dergiyi aynı fiyattan ve kitap ekine de “ara” vermeden sürdüreceklerini belirtiyor;
www.yenitiyatrodergisi.com sitesinin yayına girmesiyle de “sanal dünya”/ “yalan dünya” ikileminde konuya değinen Göktaş, yeni yılda, “yeni” başlangıçlara imza atacaklarını belirtiyor; bunlardan bir tanesi Yeni Tiyatro Dergisi’nin vereceği “1. Yeni Tiyatro Dergisi Tiyatro Ödülleri”…Yeni Tiyatro’nun 8. sayısının kitap eki ise Bilge Koloğlu’nun Neil Simon’dan çevirdiği “Ben Artist Olmak İstiyorum”.
Metin Boran’ın hocası Metin And’ın ölümünün ardından yazdığı yazı, akademik çevrelere de “önemli” bir “eleştiri” getiriyor. Okday Korunan ve Dolunay Erten yurt dışında izledikleri “Carmen” operası üzerine izlenimlerini aktarıyorlar. Ersin Çakmak “Şu Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise”, Fatma Işık “Kırmızı Pazartesi” eleştirileriyle dergide yer alıyorlar. Sema Göktaş’ın “ilginç” söyleşilerini, bu kez Menemen Belediye Tiyatrosu sanat Yönetmeni Metin Güler’le sürdürüyor. Kadir Akbulut “Sapanca’dan Orkideler” söyleşisiyle, Şirin Öten “İstanbul ve Pantomim” izlenimleriyle dikkat çekiyorlar. Melih Şaştım “Erasmus Programı” dahilinde “staj” yaptığı “Romanya Tony Bulandra Tiyatrosu ve Babil Festivali” izlenimlerini aktarmayı sürdürüyor. Mesut Yüce’nin “İdeolojinin Egemenliği Üzerine 2” eleştirisi, Yücel Erten’in Güngör Dilmen’den yönettiği “Deli Dumrul” üzerine “farklı” bir bakış açısıyla yansıtılıyor. Ceren Cevahir ise “Karagöz ve Mimus” ilişkisini ele alıyor. Erman Bostan “Aydınlanma Nereye?” adlı incelemesiyle dikkat çekiyor. Berna Kurt, “Sinop’ta, Sinop Üzerine Tiyatro”, Mehmet Esatoğlu ise “Tiyatroların Güzelbahçe Buluşmasında Olup Bitenler” yazılarıyla dikkat çekiyorlar.
Derginin yayın kurulunda şu adları bulunuyor: Yalçın Baykul, Erbil Göktaş, Sema Göktaş, Okday Korunan, H. Zafer Şahin. Aynı zamanda “hakemli” olmasıyla akademisyenlere de yer veren derginin “hakem kurulu”nda ise şu adlar yer almaktadır: Prof. Dr. Murat Tuncay, Prof. Dr. Hülya Nutku, Prof. Dr. Semih Çelenk, Doç. Dr. Sema Göktaş.
Yeni Tiyatro Dergisi satış yerleri:
İstanbul; Mephisto Kitabevi (Beyoğlu İstiklal Caddesi ), İstiklal Amargi Kadın Akademisi, Galatasaray İnsan-Kitap, Beyoğlu Pandora Kitabevi, Beyoğlu Simurg Kitabevi, Tünel Robinson Crouse Kitabevi, Beyoğlu Mis Sokak Gazete Bayii, Mis Sokak Semerkant Kitabevi, Eski Taksim Sahnesi Gazete Bayii, Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy Seyhan ve İmge Kitabevi, Kadıköy Khalkedon Kitabevi, Beşiktaş Barbaros Bulvarı Yorum Sanat Kitapçılık ve Barbaros Bulvarı Girişi Meydan Gazete Bayisi (Ferihan Karasu). Bakırköy Belediyesi Şehir Tiyatrosu Basın ve Halkla İlişkiler. Kuledibi Tiyatro Z Gişesi. Mitos-Boyut Yayınları Bürosu.
Ankara; Dipnot Kitabevi, Dost Yayınları ve Kitabevi, Turhan, Bilim-Sanat ve İmge Kitabevleri.
Kocaeli; Belsa Kelepir (Fırat) Kitabevi, Kolordu Nurkan ve Çağdaş Kitabevleri; Kocaeli B. B. Şehir Tiyatrosu Gişesi.
İzmir; GSF Kitapçısı, Devlet Tiyatrosu Gişesi; Menemen Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler.
Sakarya; Değişim Kitabevi, Xir Kitabevi.
Bursa; Heykel Sönmez İş Sarayı Girişi Bursa Kitapçısı / Ahmet Turunç, Bursa Sanat Tiyatrosu.
Erzurum; Atatürk Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümü, Kitap Sarayı.
Trabzon; Özlem Şahin, Şehir Tiyatrosu.
Gaziantep; İhsan Ata, Seyir Tiyatrosu Oyuncuları.
Eskişehir; Adımlar Kitabevi.
Adana; Şehir Tiyatrosu Gişesi.