1 Aralık 2008 Pazartesi

Ferhan Şensoy, Nefes Bar'a düştü

Küçükburjuvaların tarihsel, toplumsal bunalımlarını hafifletmek için tiyatro ninnileri söyleyen Ferhan Şensoy, müşterilerini doğal ortamlarında ziyaret etmek için bara düşüyor. Biranın gevşettiği vücutlardaki yumuşak beyinlere seslenerek, yapay hayatların sentetize olmasına yardımcı olacak Ferhan Şensoy, laik kapitalistlerin düşlerini zenginleştirecek. Ankara'daki Nefes Bar'ı, biraz nefes, daha çok para almak için ziyaret edecek olan Şensoy, Kültür Bakanlığı çanağının 63.000 YTL'lik bölümünü yalamayı da ihmal etmiyor.

Milliyet'teki bar haberini aktarıyoruz:


Ferhan Şensoy "Fername" ile Ankara'da


Ferhan Şensoy, kaleme aldığı 51. tiyatro oyunu olan Fername’nin 200. oyunu ile Ankaralı tiyatro severlerin karşısına çıkıyor.

Ferhan Şensoy tek kişilik oyunu, aydınlık mektup anlamına gelen “Fernâmeöyi 3 Aralık Çarşamba günü Nefes Bar’da izleyiciyle buluşturuyor. Şensoy, iki perdelik oyunda, sanat yaşamı geçmişini ve düzenden yana şikayetlerini bir yüzü "şen" öteki yüzü ise "kederli" bir üslupla anlatıyor. Geçmişten gelen birikimlerini sahneye aktaran Şensoy, yeni bin yıl içinde insanın düştüğü acizlikleri kendi hayat öyküsünden yola çıkarak eleştiriyor ve bu eleştiri, insanların kendi girdabında nasıl boğulduğunu da gözler önüne seriyor.

Fername’de, 21. yüzyıl teknolojisiyle mücadele eden, yozlaşan ilişkiler, değerlerin yitirilişi, şiddet, amaçsız kavgalar, terör, tırmanan yobazlık konu alınıyor.

(Kaynak: Milliyet)