23 Ekim 2008 Perşembe

Mehmet Tekkanat bildiriyor...


HAYDİ ÇOCUKLAR TİYATROYA
.
.
GENÇLİK SANAT MERKEZİ’NİN YENİ ÇOCUK OYUNU, ÇOCUKLARA KİTAP SEVGİSİ AŞILIYOR
.
KİTAPLAR EN İYİ DOSTUMUZDUR
.
“BICIRIKLAR KİTAP DÜNYASINDA”
.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklara eğitici, öğretici ve eğlendirici oyunlar hazırlayan Gençlik Sanat Merkezi Altan Erkekli Sahnesi yeni oyunuyla perdelerini çocuklar için açıyor.
.
Mehmet Tekkanat’ın derleyip yönettiği “Bıcırıklar Kitap Dünyasında” adlı müzikli, danslı oyunla çocuklara; en iyi dostun kitaplar olduğu, kitap okumanın yararlarını ve bilginin erdemi anlatılıyor.
.
Oyun aynı zamanda; en iyi yönetimin cumhuriyet yönetimi olduğunu, kitap okuyan çocukların her konuda başarılı olduklarını vurguluyor.
.
Tek perdelik müzikli ve danslı oyun, her yaştan çocukların olduğu kadar büyüklerin de ilgisini çekecek içerikte.
.
Oyunda yararlı olduğu kadar bilinçsiz şekilde okunduğu zaman bazı kitapların zararlı olduklarını, bu nedenle kitap seçimlerinde dikkatli olunması gerektiği anlatılıyor.
.
Oyunda; Sabahat Tekkanat, Kadir Özkul, Gizem Gülüş, Ahmet Serkut Tanyeli, Uğur Akdemir, Mehmet Burgazlı ve Güneş Çam rol alıyor.
.
Oyunun müzikleri Atakan Narin, dekorları Mehmet Tekkanat, kostümleri Sabahat Tekkanat, ışık ve ses ise Murat Kozan’a ait.

ÇOCUKLARI TİYATRODAN SOĞUTMASINLAR!

GSM Altan Erkekli Sahnesi genel sanat yönetmeni Mehmet Tekkanat; çocuk tiyatrosunun çok zor ve önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi.
.
“Çocuk tiyatrosu, uzmanlık isteyen bir alandır. Bu konuda deneyimli ve uzman olmayan kişi ve gruplar, çocuk tiyatrosu adı altında ticari kaygılarla çocukları tiyatrodan soğutuyorlar. Bu konuda ne yazık ki denetim yok.
.
Oyunculuk deneyimleri olmayan ve çocuk tiyatrosu konusunda uzmanlaşmamış kişi ve kurumların, çocuk tiyatrosu yapması, yarardan çok zarar verir. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve okul yöneticilerinin duyarlı ve seçici olmaları çocuklarımızın sağlıklı gelişimi ve ülkemizin geleceği için çok önemli”
.
Her oyunlarını titizlikle seçtiklerini ve mutlaka pedegojik ve psikolojik destek aldıklarının altını çizen Tekkanat; Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izni ile anasınıfları, kreşler ve ilköğretim öğrencileri için hazırlanan oyunu; salonu olan okullarda ve GSM Altan Erkekli Sahnesi’nde sahneleyeceklerini belirterek, tüm çocukları nitelikli tiyatro oyunu izlemeye davet etti.
.
(Ayrıca bakınız: Mehmet Tekkanat)